Es signa el nou programa d’actuacions de rehabilitació d’habitatges de Morella

Aquest compta amb ajudes de més de 500.000 euros a 23 vivendes

Es signa el nou programa d’actuacions de rehabilitació d’habitatges de Morella

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el Vicepresident Segon del Consell i Conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, han signat avui el protocol d’actuacions del Programa d’ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea amb fons Next Generation. L’acte de firma ha tingut lloc al Centre del Carme Cultura Contemporània a València amb la presència de tots els municipis valencians beneficiaris.

En el cas de Morella, suposaran subvencions en valor de més de 500.000 euros per a 23 projectes beneficiaris amb l’ajuda del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, la Generalitat Valenciana i l’ajuntament. El projecte, aprovat durant el mes de desembre, i que amb la signatura d’avui es posa en marxa, contempla un total de 23 projectes provats entre edificis i vivendes ubicades dins del centre històric de Morella. Així, del mig milió d’ajudes que suposen, l’ajuntament n’aportarà quasi 50.000 euros al global d’aquestes. A més, dins del pla es portarà a terme una inversió pública de millora urbana. Es tracta de la creació d’un nou carrer en el passadís existent en la part posterior de l’edifici Colomer Zurita. Este vial comunicarà el Carrer Castell, la plaça de bous i la plaça de l’Església. En les pròximes setmanes, des de l’ajuntament s’ha programat una reunió informativa amb l’equip tècnic i les persones beneficiàries per a coordinar tota l’execució.

Cal recordar que, Morella compta amb experiència en programes d’ajuda de rehabilitació com l’antiga Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana i Rural (ARRUR). Amb aquest pla, actualment suposa la recuperació de 19 vivendes, les quals estan finalitzant les obres. A més, ja es van acabar altres 15 obres en habitatges i rehabilitar els carrers Verge del Roser per complet i la primera fase del carrer Zaporta.

Rhamsés ha destacat que “es tracta d’ajudes molt importants per a la recuperació d’habitatges i que les aprofiten directament les veïnes i veïns de Morella” i ha afegit que “no és gens fàcil obtindré este tipus d’ajudes amb finançament europeu i som un dels municipis amb menys habitants que reben aquesta subvenció que impulsarà l’economia local i la millora urbana” i ha volgut “agrair el gran treball realitzat per a obtindre l’ajuda”. L’edil ha explicat que “amb la firma d’avui ja iniciem tots l’execució en coordinació amb els tècnics i beneficiaris”.

Directe