Igualtat destina 500.000 euros a millorar els recursos per a persones majors de Morella

S'han realitzat obres d'accessibilitat i equipament en la residència Sant Joan Baptista

Igualtat destina 500.000 euros a millorar els recursos per a persones majors de Morella

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat prop de mig milió d’euros a millorar els recursos per a les persones majors de Morella, amb l’execució d’unes obres en la residència Sant Joan Baptista i l’ampliació de places en el centre de dia municipal, segons ha informat el director general d’Infraestructures Socials, Enric Juan.

La Congregació Germanes de La nostra Senyora de la Consolació és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de la residència de Morella per a persones majors en situació de dependència i amb qui la Generalitat col·labora, a través d’un conveni anual, en el finançament del seu funcionament. Per a enguany l’import ascendeix a 1.489.000 euros.

El director general ha explicat que, al finançament per a la seua gestió, cal sumar els 242.600 euros que la Conselleria ha destinat a “diverses millores d’accessibilitat i la instal·lació d’un segon ascensor en el centre”, incloses en el Pla Convivint d’Infraestructures Socials de la Generalitat i sufragades amb fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Així mateix, s’han destinat 7.600 euros a reparacions i 4.000 a l’adquisició d’equipament de rehabilitació, entre altres millores.

Enric Juan ha incidit en la importància del Pla Convivint que està impulsant la construcció de centres públics i la reforma d’instal·lacions que, en molts casos, “portaven més de 30 anys sense cap mena d’actualització i que ara s’adaptaran als nous models convivencials que també inclouen els aprenentatges adquirits durant la COVID-19”.

A més de les obres realitzades en el centre, el director general ha destacat que la de Morella és una de les residències on ja s’ha implantat el programa ‘Cassandra’, “una nova eina de gestió informàtica que permetrà un millor seguiment de les necessitats de les persones usuàries i facilitarà el treball de l’equip professional en coordinació amb els altres serveis”.

D’altra banda, ha assenyalat que la Conselleria ha subvencionat amb 250.000 euros l’ampliació del centre de dia municipal, que passa de tindre una capacitat de 25 a 40 places, la qual cosa permet ampliar l’oferta d’aquest recurs i donar més servei a les persones majors de la comarca dels Ports.

Directe