Diputació aposta per la cultura i la gastronomia pel seu 200 aniversari

La institució estarà present a tot el territori amb concerts o una exposició itinerant

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha presentat el programa d’actes que la institució provincial ha preparat amb motiu del 200 aniversari, un programa en el qual la cultura i la gastronomia tindran un paper destacat i a través del qual la institució provincial estarà present en tot el territori. A més a més, la programació va dirigida al conjunt de la societat, joventut inclosa. Junt amb el president han estat la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí.

Entre els actes més destacats estan els concerts que tindran lloc per les diferents comarques de la província, «uns concerts amb un clar enfocament territorial on es farà música en la nostra terra interpretada per músics d’aquesta terra», ha explicat el president. El tour musical per les comarques tindrà el seu colofó en un gran concert que es celebrarà el 22 d’octubre a la ciutat de Castelló. Per a este concert es comptarà amb la participació d’un grup o cantant de moda que, per les clàusules del contracte, encara no es pot revelar. També cal assenyalar l’exposició itinerant per tots els pobles de la província entre finals de juny i finals de setembre sota el títol ‘Diputació, 200 anys al teu servei’ «i que naix amb una clara vocació vertebradora», ha manifestat Martí.

▸ Cita amb la gastronomia
Benicarló ha estat la ciutat escollida per a celebrar un gran esdeveniment gastronòmic vinculat a la marca Castelló Ruta de Sabor i que, com ha explicat Martí, «té un clar objectiu: millorar el posicionament de la província de Castelló com a destí de turisme». Serà la primera edició d’aquest esdeveniment i en el mateix participaran xefs amb estrela Michelín com Raúl Resino (Benicarló), Miguel Barrera (Vall d’Alba) i Alejandra Herrador i Emmanuel Carlucci (Alcalà de Xivert – Alcossebre). A més, es comptarà amb diferents zones per a productes de Castelló Ruta de Sabor, un escenari principal on es faran demostracions culinàries, actes musicals, servei de barra per a cerveses i vins elaborats a la província i zones de descans.

▸ Literatura i música
La cultura també tindrà un paper molt destacat en el segon centenari de la Diputació de Castelló i ho serà amb la primera convocatòria del concurs literari ‘Mediterrània Diputació de Castelló’ en les modalitats de narrativa en castellà i en valencià. De la mateixa manera, es convocarà el concurs ‘Matilde Salvador’ per a la selecció d’una obra simfònica sobre el 200 aniversari.

▸ Congrés sobre el bicentenari
El programa d’actes arrancarà la setmana que ve, del 24 al 27 de maig, amb el Congrés sobre el Bicentenari de la Diputació de Castelló que tindrà lloc en el saló de recepcions del Palau Provincial del qual cal destacar la presentació del llibre ‘Ayuntamientos de ayuntamientos. Los orígenes de la Diputación Provincial de Castellón 1812-1823’ de Manuel Chust i José Antonio Pérez el 24 de maig a les 18:00 hores. També cal destacar la presència de la diputada al Congrés i exvicepresidenta del Govern d’Espanya, Carmen Calvo, en la conferència ‘La diputació en l’estructura territorial de l’Estat’ que tindrà lloc el dia 27 de maig a les 11.30 hores.

▸ Concurs de fotografia
Finalment, el president ha anunciat el concurs de fotografia sobre el medi natural amb diferents premis i una dotació de 1.000 euros per al primer premi i que inclourà modalitats per a estudiants de primària i secundària. El president ha destacat que «aquestos son sols els actes més destacats, ja que el programa és un programa obert que s’anirà completant i anunciant nous esdeveniments en els pròxims mesos».

Directe