Morella obre el procés per a comprar vivendes i crear un parc públic

El termini per a presentar ofertes a l'Ajuntament està obert fins al 24 de març

Un carrer de Morella, en una imatge d'arxiu

L’ajuntament de Morella es vol acollir al pla d’ajudes de la Generalitat Valenciana Recuperem Llars, el qual permet adquirir i reformar vivendes per a destinar-les a ús social. L’Oficina de vivenda treballa per a millorar l’accés a l’habitatge a la ciutat, ja que en tota la comarca hi ha una escassa oferta, la qual cosa dificulta l’accés. Per a això, el consistori inicia el procés de compra de vivendes del centre urbà i del barri de l’Hostal Nou i construïdes abans de l’any 1992 segons el cadastre i augmentar les vivendes que ja són propietat municipal. Així, cal presentar les ofertes al registre general de l’ajuntament amb el termini obert fins al 24 de març. A més, avui tindrà lloc una xerrada informativa sobre les novetats en ajudes a la rehabilitació d’habitatges.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “Morella, com moltes altres poblacions, necessita millorar l’accés a la vivenda per a les persones joves i famílies, per la qual cosa ens volem acollir a aquest pla per adquirir-les, rehabilitar-les i crear un parc públic i municipal d’habitatges”. L’edil anima a “participar en este concurs de compra de vivendes a les persones interessades, així com aprofitar les importants ajudes que hi ha ara en marxa per a rehabilitar edificis”.

Cal explicar que ahir es va publicar el plec de condicions per a l’adquisició de vivendes al Butlletí Oficial de la província de Castelló (BOP). D’aquesta manera, els habitatges han d’estar situats al centre urbà de Morella o a l’Hostal Nou, en sòl urbà i conforme amb l’ordenació urbanística. Poden ser edificis complets o vivendes en edificis plurifamiliars construïts en règim de propietat horitzontal amb una antiguitat de 30 anys com a mínim, és a dir, amb la data de construcció el 1992 segons el cadastre o anterior. La parcel·la ha de ser de 50 m2 mínim, o de fins a 35 m2 si té accés per dos carrers o es cantonera. Per a vivendes en edificis plurifamiliars, han de tindre una superfície mínima útil interior de 30 m2. El preu màxim de venda és de 400 €/m2 de superfície construïda. A més, han de ser vivendes lliures d’ocupants, inscrites en el Registre de la Propietat i lliures de càrregues i gravàmens, així com al corrent de pagament de subministraments.

Jasmina Juan treballa a l’Oficina Xaloc

Ajudes a la rehabilitació
d’edificis

Aquesta vesprada, a les 19.00 hores, l’Oficina de vivenda de Morella ha organitzat una xerrada informativa sobre les novetats en ajudes a la rehabilitació d’edificis. Aquesta tindrà lloc al Teatre Municipal amb l’objectiu de mostrar les diferents subvencions disponibles i pròximes, així com resoldre els dubtes de la ciutadania al voltant de totes les actuacions.

Tota la informació relativa a les ajudes relatives a l’habitatge, està disponible a la pàgina web municipal.

Directe