Alerta per la creació de plaques de gel a la carretera

El diputat Santi Pérez desaconsella fer ús del cotxe

Alerta per la creació de plaques de gel a la carretera
Els bombers ajudant a un pacient de diàlisi a Todolella

La Diputació de Castelló ha llançat un missatge d’alerta arran del perill que suposa la creació de plaques de gel a la via pública degut a la neu acumulada i a les baixes temperatures. El diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, ha fet una crida a evitar els desplaçaments innecessaris després de participar aquest matí en la reunió de coordinació entre les tres diputacions valencianes i Emergències de la Generalitat per a valorar les actuacions a realitzar en la xarxa pública de carreteres degut al pas del temporal de fred i neu ‘Filomena’. En ella s’ha acordat intensificar els avisos per a previndre mals majors davant la detecció de moviments de persones cap a l’interior per raons d’oci.

Santi Pérez ha recordat que en els darrers dies s’ha hagut d’intervindre per casos negligents de persones que s’han traslladat cap a les zones de muntanya per a gaudir de la neu i s’han quedat encallats -i han obstaculitzat el pas de llevaneus- per la gran quantitat de gel present a les carreteres.

“Els bombers i els operaris municipals han d’estar només per a garantir l’accés a les localitats i que aquestes no es queden aïllades. La seua actuació, en cas de precipitacions, ha de ser constant perquè no es vaja apilant la neu, ja que si s’acumula el treball es torna molt més perillós”.

El diputat ha exhortat la població a que s’informe sempre per canals oficials sobre l’estat de les carreteres “si per alguna raó justificada s’han de desplaçar per les àrees afectades”. A més a més, ha recomanat seguir les instruccions marcades per les autoritats que dicten que la conducció siga suau, mantenint la distància de seguretat i evitant frenar en cas de patinatge.

A la recomanació de no agafar el vehicle cal afegir-hi d’igual manera l’eixida al carrer, degut a que el gel pot provocar caigudes, relliscades o ensopecs que ocasionen mal a les persones.

Continua la neteja
de vials

Pérez ha informat que els esforços se centren avui diumenge en reobrir les vies tallades a Castelló i en intensificar la neteja amb sal per a evitar la formació de plaques de gel a les carreteres. A hores d’ara, hi ha vials tallats a totes les comarques del interior, entre ells els accessos a localitats com Vistabella i en les pedanies del Boixar i Coratxà. L’ús de cadenes és general a bona part de les carreteres interiors de Castelló.

En la trobada telemàtica han participat també el secretari autonòmic d’Emergències, José María Ángel, la directora general d’Obres Públiques, Roser Obrer, i els diputats provincials de carreteres de les diputacions de València i Alacant, Rafael García i Alejandro Morant.

Directe