S’aproven en ple les creus de Santa Llúcia a la Xarxa Vives i alcaldillos

El regidor del Partit Popular vota en contra del distintiu a l'entitat educativa

La Xarxa Vives d’universitats i els que han estat alcaldillos d’Ortells, Xiva, Herbeset i la Pobleta, Ramón Doménech Martí, Germán Mestre Carceller, Manuel Segura Viñals i Vicente Estupiñá Aguilar rebran les creus de de Santa Llúcia 2020 el proper dimarts 7 de gener dia de sant Julià. Així, l’Ajuntament ha aprovat aquest divendres en plenari extraordinari les màximes distincions de la ciutat.
Quatre dels guardos s’atorguen als alcaldillos per la trajectòria d’aquesta figura i pel seu treball personal pes millorar les seues pedanies.

Joan Carles Marcobal és regidor de serveis públics de l’Ajuntament de Morella

L’altre guardó és per la Xarxa Vives pels seus 25 anys, aquesta entitat va ser fundada a Morella i ja compta amb 22 universitats de quatre estats diferents. Aquest guardó s’ha concedit pel seu treball educatiu i la potenciació de la llengua proòpia entra d’altres accions que han realitzat.

Judit Garcia és regidora d’educació de l’Ajuntament de Morella

Respecte a aquest guardó el regidor del partit popular, Jesús Lecha va votar en contra argumentant que aquesta entitat promou la unitat de la llengua catalana i ell defensa que no és el mateix que la valenciana. A més, Lecha considera inoportú el seu posicionament respecte al sobiranisme en Catalunya.

Jesús Lecha és cap de l’oposició

Tot i això les creus han sigut aprovades, les dels alcaldillos per unanimitat i les la xarxa vives amb els vots a favor del partit socialista i el vot en contra del regidors del partit popular. Per tant, els distintius seran atorgats en l’acte civic del dia de sant julià el proper dimarts 7 de gener.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquestes distincions serveixen per a reconéixer el treball i esforç de persones i col·lectius amb la ciutat de Morella, la qual cosa ens fa més grans com a poble”. A més, el primer edil ha afegit que “tant la Xarxa Vives d’Universitats com com Ramón, German, Manuel i Vicente mereixen rebre la màxima distinció de Morella pel seu treball i dedicació durant tants anys en aquesta zona”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

Finalment, ha volgut “convidar a tots i totes a vindre a l’acte cívic d’entrega de les Creus el dimarts per reconèixer i donar suport al compromís dels guardonats”.

Directe