Morella acull un nou curs de la Xarxa Vives d’Universitats

Amb la introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estrangera pretén contribuir a la formació del professorat a l’exterior

La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella ha acollit el X Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger de la Xarxa Vives d’Universitats. Aquest té l’objectiu de formar al futur professorat per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura de l’aula. Finalment, els i les assistents al curs realitzen una visita cultural a la ciutat de Morella demà.

Cal destacar que aquesta ha sigut la 10a edició d’aquest curs que pretén formar al futur professorat per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura de l’aula. Per aquest motiu, el Teatre Municipal ha acollit el concert d’Andreu Valor amb la presentació del disc Poemitzat.

Andreu Valor presenta el seu nou treball a Morella

D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància que un any més la Xarxa Vives haja escollit Morella per a realitzar part del seu congrés”.

A més, ha explicat que “la formació continua, en aquest cas del professorat, és molt important i ens alegra que les sales de l’ajuntament puguen acollir cursos i congressos de manera habitual”.

L’edil ha aprofitat per a apuntar que “aquest curs és un exemple de la unió entre les universitats de diferents comunitats autònomes en les quals es posen en valor aquells trets que ens uneixen com la cultura i la llengua” de manera que “és un honor que Morella siga la seu de l’exemple d’aquesta unió”.

Per la vesprada ha tingut lloc l’acte de cloenda en el qual s’ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, la gerent de l’Institut Ramón Llull, Antònia Andújar, i el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignaci Casadesús, a partir de les 19.15 hores.

Cal recordar que la Xarxa Vives es va fundar a Morella l’any 1994 amb 13 universitats.

La Xarxa Vives es va fundar un 28 d’octubre de 1994 a Morella i ajunta a 21 universitats

Actualment compta amb 22 universitats de quatre estats diferents. Així es compon de la Universitat Abat Oliba CEU, la Universitat d’Alacant, la Universitat d’Andorra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat CEU Cardenal Herrera, la Universitat de Girona, La Universitat de les Illes Balears, la Universitat Internacional de Catalunya, La Universitat Jaume I, la Universitat de Lleida, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramón Llull, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Sàsser, la Universitat de València i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Directe