Liciten les actuacions arqueològiques del futur Parador de Turisme de Morella

Les actuacions tenen un pressupost d’1.892.051,54 euros i un termini d’execució de 12 mesos

Avui s’ha publicat, a la Plataforma de Contractació del Sector Públic, l’anunci de la licitació de les actuacions arqueològiques completes i integrades prèvies a la construcció del futur Parador de Turisme de Morella. El termini de presentació de les ofertes estarà obert fins al 9 de gener del 2020 i l’obertura dels sobres amb les ofertes econòmiques serà el 14 del mateix mes. Així, aquesta tasca té un pressupost d’1.892.051,54 euros amb un termini d’execució de 12 mesos.

El passat mes de juny l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, es va reunir a la seu de Turespaña a Madrid amb la Secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, i la diputada al Congrés per Castelló, Susana Ros, amb l’objectiu d’avançar el projecte del Parador Nacional de Turisme i l’inici dels treballs arqueològics.

Rhamsés Ripollés amb Isabel Oliver i Susana Ros, el passat juny a Madrid

Aquestos treballs arqueològics contemplen actuacions en el Convent de Sant Francesc i el Convent de les Agustines, en l’actual entrada al Castell de Morella.

Rhamsés ha destacat que “amb la publicació d’avui es constata el ferm compromís de desbloquejar la situació i que el Parador siga una realitat” i ha remarcat que “és una inversió molt important i un pas decisiu per a la construcció del Parador”. Així, L’edil ha recordat que “el Parador Nacional de Turisme de Morella suposarà una rehabilitació important del patrimoni de la ciutat, així com el seu manteniment i conservació”, a més, ha comentat que “és molt important per al futur de la ciutat, ja que genera una elevada ocupació tant en la mateixa construcció com en la dinamització econòmica d’una infraestructura turística d’este nivell”. Finalment, Rhamsés ha subratllat que “estem davant uns anys decisius perquè el Parador siga una realitat i des de Morella farem tot el possible”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

El Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. A més, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de l’habitual a la zona de caràcter més internacional.

Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcció com en la posterior explotació.

Directe