Al voltant de 700 músics es trobaran a Benicarló en la XXVI Trobada de Bandes

La jornada se celebrarà el pròxim 28 de setembre i congregarà 14 associacions musicals del Baix Maestrat

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, junt al president de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, Vicent Arnau, ha presentat la XXVI Trobada de Bandes del Baix Maestrat. El regidor ha remarcat que «amb aquesta activitat que ens presenta l’Associació Musical Ciutat de Benicarló es refrenda la capitalitat cultural que ha assolit Benicarló». A més, Manchón ha subratllat que «la música de banda forma part del nostre ADN cultural i aquesta és una molt bona ocasió per a gaudir de l’alt nivell dels músics de la nostra comarca».

El proper 28 de setembre Benicarló es convertirà en l’epicentre comarcal de la música, amb la XXVI Trobada de Bandes del Baix Maestrat, que reunirà 14 associacions musicals de municipis de la comarca i un total de 700 músics. La jornada començarà a les 17.30 hores amb una desfilada des de la plaça de la Mare Molas fins a la plaça de la Constitució, on estarà l’escenari i es durà a terme la pròpia trobada. Una vegada a l’escenari, cada associació interpretarà la seua peça, i per finalitzar la trobada totes les bandes interpretaran una peça conjunta.

Arnau ha recordat que «les trobades són unes jornades en què les diverses bandes presenten un resum del seu treball anual, però la novetat d’enguany és que al ser la XXVI Trobada hem volgut fer un resum de les 25 edicions anteriors amb una exposició».

Aquest dissabte 21 a les 19.00 hores s’inaugurarà l’exposició «25 anys de Trobades», que es podrà visitar al Mucbe fins el dia 29. La mostra és una posada en escena dels fons documentals de les diverses associacions musicals, que valdrà per rememorar les Trobades anteriors i per reconéixer les pròpies associacions.

Benicarló consolida la condició de
capital cultural de la comarca

Aquest dissabte 21 la ciutat acollirà la III Trobada de Danses del Maestrat que, junt amb la XXVI Trobada de Bandes el proper cap de setmana, són dos actes de rellevància cultural que, segons ha remarcat el regidor de Cultura, Pedro Manchón, «refrenden la capitalitat cultural que ha assolit Benicarló». Per la seua part, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha subratllat que «estem molt satisfets d’acollir aquests dos esdeveniments i de ser referents en l’àmbit cultural».

En concret, en la III Trobada de Danses del Maestrat participaran més de 400 músics i dansaires de 20 municipis de les comarques del Baix Maestrat, l’Alt Maestrat, la Plana Alta i l’Alcalatén. La Trobada de Danses començarà a les 17.00 hores a la plaça de la Constitució, i posteriorment se seguirà un recorregut fins a la plaça de Sant Bartomeu on, a partir de les 18.00 hores, cada grup ballarà la dansa més tradicional el seu municipi. Al finalitzar, està previst que tots els grups ballen a la plaça de Sant Bartomeu el tradicional ball del carrer del Carme.

Prèviament, de matí, també es durà a terme la III Trobada d’Entitats del Maestrat, un acte que porta per títol «El futur dels pobles del Maestrat: associacionisme, cultura, i progrés econòmic» i que comptarà amb dos taules de debat: «Cultura i Maestrat» i «Economia i Maestrat».

Directe