425 músics i balladors es trobaran a Benicarló en la III Trobada de Danses del Maestrat

Serà el 21 de setembre i tindrà representants de 20 municipis de la província

425 músics i balladors es trobaran a Benicarló en la III Trobada de Danses del Maestrat

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, acompanyat per la presidenta del Grup de Música i Danses La Sotà, Remedios Burriel, i pel president de la Coordinadora d’entitats del Maestrat, Casto Sorlí, ha presentat aquest matí la III Trobada de Danses del Maestrat. «Hi ha manifestacions culturals que ens apropen a les nostres arrels, i els balls populars són un bon exemple», ha subratllat Manchón.

La ciutat de Benicarló es convertirà en la capital dels balls populars, gràcies a la III Trobada de Danses del Maestrat que tindrà lloc el proper 21 de setembre de vesprada. La trobada comptarà amb la participació de 425 músics i balladors de 20 municipis de les comarques del Baix Maestrat, l’Alt Maestrat, la Plana Alta i l’Alcalatén.

En concret, la Trobada de Danses començarà a les 17.00 hores a la plaça de la Constitució, i posteriorment se seguirà un recorregut fins a la plaça de Sant Bartomeu on, a partir de les 18.00 hores, cada grup ballarà la dansa més tradicional el seu municipi. «Cada grup comptarà amb 3 o 3 minuts i mig per executar el ball, i cal destacar que la música que acompanyarà els balls serà en directe», ha dit Burriel. Al finalitzar, està previst que tots els grups ballen a la plaça de Sant Bartomeu el tradicional ball del carrer del Carme.

Prèviament, de matí, també es durà a terme la III Trobada d’Entitats del Maestrat, un acte que porta per títol «El futur dels pobles del Maestrat: associacionisme, cultura, i progrés econòmic» i que comptarà amb dos taules de debat: «Cultura i Maestrat» i «Economia i Maestrat». Com ha declarat Sorlí, «l’objectiu d’aquesta trobada és posar en connexió els diferents agents del territori». La trobada comptarà amb representants tant de diversos àmbits com el cultural, l’econòmic i el polític, així com del sector primari, secundari i terciari.

Directe