VirtuarchStudio, premi al “Disseny i la innovació”

"S'han especialitzat en restauració de patrimoni amb tècniques 3D, escàners i fotogrametries", apunten des de la Festa del Comerç

En plena pandèmia una nova porta s’obria a un dels carrers més comercials de Morella. No, no era una tenda, ni un bar, ni un restaurant… que són els que solen ocupar els baixos en eixos carrers. Era, és, un despatx d’arquitectes. El que venen allí és un poc de màgia, però màgia treballada dedicant molt de temps i utilitzant les ferramentes més avançades.

El que ens ofereixen, fa no massa temps era ciència-ficció. És la possibilitat de passejar entremig de pedres amb tants de segles com la mateixa humanitat, per molt lluny que estiguen o per poc d’elles que haja arribat a nosaltres. Ens proposen conéixer per dintre i per fora, com si estiguérem allí mateix, edificis o monuments tal com van ser ideats pels seus constructors encara que ja no estiguen en peu… i tot des d’este local situat al carrer Marededéu del Pilar.

Són VIRTUARCH STUDIO, i s’han especialitzat en restauració de patrimoni. Amb tècniques 3D, escàners i fotogrametries, analitzen i detecten els problemes de qualsevol construcció, per dissenyar després la millor estratègia per curar les patologies detectades en el monument. Però no s’aturen ací: també apropen tot aquest legat als veïns. De fet, el seu despatx és també una sala d’exposicions on es pot gaudir d’aquesta proposta.

Treballs com els que han portat a terme en les muralles, torres i castell de Morella, porta dels Apòstols, el que estan fent de l’Aqüeducte o de la ciutat romana de Lesera a Forcall… són bons exemples. Però no sols tenen comandes per ací per la nostra comarca. Ara estan treballant, entre altres, en el pla director del Castell de Relleu, a Alacant i els han encarregat la restauració de la Torre de Torrent, a València, i el museu i l’arxiu de Ceuta.

El premi Els Ports Ràdio «Innovació i disseny» de la Festa del Comerç 2021 és per a VIRTUARCH STUDIO.

Directe