Mor Fernando Delgado als 77 anys

El periodista i novel·lista va estar al 2016 a la comarca dels Ports participant d'un "Cita a Morella"

El periodista de la Cadena SER Fernando Delgado ha mort aquest diumenge als 77 anys d’edat, segons han confirmat fonts familiars.

Delgado va néixer a Tenerife però va viure en el municipi valencià de Faura durant molts anys. En la seva llarga trajectòria professional també va ser membre del Consell d’RTVE i en 1991 va ocupar la direcció de Tele-Expo.

En 2005 va deixar el periodisme actiu per a dedicar-se íntegrament a la literatura. Algunes de les seves obres més populars són “Exterminio en Lastenia”, “La mirada del otro” o “Sus ojos en mí”. Per algunes d’aquestes obres va rebre diversos guardons, com el Premi Planeta o el Premi Pérez Galdós.

En la política, va ser diputat en Les Corts Valencianes pel PSPV entre 2015 i 2019.

A més, com a reconeixement de la seva trajectòria va rebre un Premi Ondas Nacional de Televisió o una Antena d’Or per la seva labor al capdavant del Telediario.

Una de les reaccions més destacades a la seua mort ha sigut la de Ximo Puig qui, a les xarxes socials ha destacat d’ell que deixa “una petjada inesborrable”. L’expresident de la Generalitat Valenciana continua dient que Fernando Delgado va ser, per a ell, una d’elles.

“Se’ns acaba de marxar Fernando. I és immensa la tristesa. Només em consola tot el que ens ha ensenyat i volgut. I que Paco Brines ja gaudeix amb ell allà a dalt. Gràcies, amic.”

Va ser l’any 2016 quan Delgado va estar a la comarca dels Ports participant d’un “Cita a Morella”. En un principi la conferència anava a tractar sobre “l’ofici de contar”, però el periodista i escriptor va decidir fer un gir a la xarrada i centrar-se en expressar el mal moment cultural i social en el que ens trobàvem, destacant els motius pels quals hem arribat a aquest punt, com per exemple la falta de responsabilitat.

Directe