Mar Blava i Can Bolo guanyen el Concurs dels Pinxos de la Carxofa

El XIII Concurs de Pinxos de la Carxofa de Benicarló ha reconegut, un any més, el treball dels bars, restaurants i cafeteries

Mar Blava i Can Bolo guanyen el Concurs dels Pinxos de la Carxofa

Els establiments Mar Blava, San Rafael i Cor de Carxofa han sigut els tres primers en la modalitat de pinxo d’autor, mentre que Can Bolo, La Mar de Bo i La Fábrica han guanyat en la categoria de cuina tradicional.

La tretzena edició del Concurs de Pinxos de la Carxofa ha reconegut, un any més, el treball dels bars, restaurants i cafeteries que participen en les Jornades del Pinxo, que van començar el passat divendres i s’allargaran encara fins al 28 de gener.

Enguany, com ja es va fer en l’anterior edició, s’ha apostat per un concurs professional, amb un jurat format per 3 xefs amb restaurants de reconegut prestigi: Miguel Barrera, del restaurant Cal Paradís de la Vall d’Alba, amb una Estrella Michelin; Jeroni Castell, del restaurant Les Moles d’Ulldecona, també amb una Estrella Michelin; i Avelino Ramón, del reconegut restaurant Daluan de Morella. Els tres xefs, amb una trajectòria espectacular, han estat els encarregats d’escollir els millors pinxos d’aquesta edició.

Pel que fa a la modalitat de pinxos d’autor, el guanyador ha estat Mar Blava, que renova títol per segon any consecutiu. El restaurant ha guanyat amb el pinxo «Dames i vagabunds», un fons de carxofa torrada farcida de morelles i tendons, acompanyat amb un puré de moniato, oli de tòfona i cruixent de panís.

San Rafael i Cor de Carxofa han guanyat el segon i tercer premi respectivament.

Pel que fa a la modalitat de pinxo tradicional, el guanyador ha estat Can Bolo amb el pinxo «La nostra terreta», una elaboració amb productes de proximitat, compost per carxofa en tempura amb gavardina de porc ibèric sobre crema de formatge de Benassal i salsa de nabius.

El segon i tercer premi de la categoria pinxos tradicionals han estat per al Bar La Fábrica i La Mar de Bo.

L’acte, celebrat al Magatzem de la Mar, ha comptat amb la presència de l’alcalde, Juanma Cerdá, la regidora de Turisme, Inma Calvet, el president de l’associació Restauració Benicarló, Iván Alemán, i el president del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, Víctor Morera.

Directe