Forcall continua en els tallers dins el projecte ‘forn dels sabers’

La localitat manté així actiu el forn més antic d'Europa, datat de 1246

Forcall continua en els tallers dins el projecte ‘forn dels sabers’
El forn de la Vila, en una imatge d'arxiu

Forcall ja ha posat en marxa el projecte “el forn dels sabers” al forn de la vila, el forn més antic d’Europa en funcionament.

Segons explica l’alcalde Santi Pérez, “és un projecte que vam presentar al Ministeri dins de les ajudes de Projectes Innovadors per a la lluita contra la despoblació i era per dinamitzar el forn i el comerç local. L’anterior taller el va donar els professionals del forn que està actualment oberta al públic al poble”.

La primera activitat, consistia a elaborar les rotlletes típiques de la festa de Sant Antoni de Forcall. Pel que fa a la següent, se celebrarà “aquest dissabte i es titula ‘Taller de sopes i croquetes forcallanes’. Serà a les 9 del matí al mateix Forn de la Vila”.

El forn de la Vila, datat del segle XIII, s’encén cada any per a coures les rotlletes típiques de la festa de Sant Antoni. Des de 1246 no ha parat mai de coure pa també aquestes pastes. Ara l’objectiu és donar-li una major funcionalitat en aquest projecte.

En aquest tipus de projecte, des de l’ajuntament reconeguen que ha tingut un gran acolliment completant així les vint places al primer i quasi a aquest segon.

Directe