2.000 persones es manifesten a Vilafranca pel futur de la Marie Claire

De la fàbrica depenen 300 famílies del territori

2.000 persones es manifesten a Vilafranca pel futur de la Marie Claire

Vilafranca s’ha manifestat avui per la pervivència i el futur de Marie Claire, així com de l’avenir de més de 300 famílies de les comarques dels Ports, el Maestrat, el Maestrazgo i Gúdar-Javalambre lligades directament a la tèxtil.

Partint des de les portes de la fàbrica tèxtil Marie Claire i arribant fins a l’estàtua de la Planxadora de Calces a l’Avinguda del Llosar, prop de 2.000 persones -segons l’organització- han participat en la concentració convocada pels sindicats dels treballadors de l’empresa.

A ella no han faltat empleats i exempleats de la tèxtil, representants de la societat civil i política, associacions com Vilafranca Espai Comerç i l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (Asetmico), així com veïns i veïnes del poble i d’arreu de la comarca i localitats veïnes.

Així mateix, alcaldes i alcaldesses de les diferents comarques, com ara de la pròpia comarca dels Ports, del Maestrat, del Maestrazgo o de Gúdar-Javalambre han acudit a la crida de l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, per a crear la Taula de Vilafranca i, amb ella, impulsar el Pla de Recuperació Econòmica.

Un pla que treballarà de forma unida i coordinada pel futur d’aquestes comarques. Un pla sensat i viable per a fomentar l’ocupació i l’activitat econòmica als pobles.

Per a això, es demanarà a les Diputacions de Castelló i Terol, als Governs Autonòmics d’Aragó i la Comunitat Valenciana, el Govern Central i la Unió Europea al suport a aquest Pla amb inversions reals en infraestructures, sectors productius i foment de l’ocupació i l’activitat econòmica.

Marie Claire és un símbol i un emblema de la història emprenedora i treballadora de Vilafranca. Per això, des de la Taula de Vilafranca s’urgeix a l’empresa, després d’haver rebut finançament i suport públic en successives ocasions, a garantir la seua viabilitat i els llocs de treball existents i a apostar per la creació d’ocupació en el seu centre de producció a Vilafranca.

Directe