Associacions i entitats se sumen al clam dels treballadors de la Marie Claire

El tancament afectaria als Ports, l'Alt Maestrat i comarques veïnes de Terol

Els sindicats majoritaris han convocat una manifestació per aquest divendres 9 de juny a Vilafranca. Com els vam comentar ahir, la concentració tindrà lloc aquest divendres a les 14h de la vesprada. Des dels sindicats conviden a afegir-se i donar suport als treballadors i treballadores de la Marie Claire, reclamant solucions i suport de les administracions per un Pla de reindustrialització de la comarca.

En els darrers dies, a través de les xarxes socials, multitud de col·lectius de la comarca s’estan sumant a la iniciativa, entre ells, la Mancomunitat Comarcal els Ports. L’ens comarcal, reunit a Palanques, ha instat la direcció de l’empresa a complir els acords signats amb la Generalitat per a mantindre l’activitat industrial a Vilafranca. Així mateix, des de la Mancomunitat s’ha mostrat la solidaritat i suport a tots els treballadors i treballadores de l’empresa en els moments tan difícils que estan vivint.

D’altra banda, els alcaldes i edils dels Ports insten les administracions a mantindre el suport a Vilafranca i Marie Claire i a explorar noves vies de finançament que permeten mantindre els llocs de treball en el municipi. Alhora, els insta a treballar conjuntament en un pla de reconversió industrial que done estabilitat i permeta mantindre la població.

També mostren el seu recolzament Vilafranca Espai de Comerç, els quals ho feien ja la setmana passada, adherint-se al manifest de l’Ajuntament de Vilafranca. Aquest dimecres és el Centre d’Estudis dels Ports, els quals també demanen solucions per a la Marie Claire.

L’alcaldessa de Castellfort en funcions, Rosa Adela Segura i l’encara diputat provincial i alcalde de Forcall en funcions Santi Pérez també es mostren consternats per l’anunci de la tèxtil vilafranquina de tancar les seues portes o reduir al mínim la seua activitat.

Per la seua part, l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha agraït el suport unànime dels alcaldes i regidors dels Ports, ja que Marie Claire, genera llocs de treball i activitat econòmica per a moltes localitats dels Ports, el Maestrat i el Maestrazgo de Teruel.

El tancament de la històrica tèxtil no sols afectaria a Vilafranca, sinó també a tota esta zona del nord i comarques veïnes de Terol.

També ho ha fet l’entitat comarcal de l’Aplec dels Ports, els quals s’han sumat als clams dels treballadors, treballadores i sindicats amb la realització de un pla de reindustrialització de la comarca.

Directe