Els treballadors de la Marie Claire es manifestaran el divendres a Vilafranca

L'empresa ha lliurat als sindicats la documentació que acompanya l'expedient de regulació d'ús de tota la plantilla

La fàbrica de Vilafranca, en una imatge d'arxiu

L’empresa Marie Claire no troba, de moment, un inversor que assegure la viabilitat de l’empresa. La direcció assegura que segueix obert el període de consultes i que no serà fins al pròxim 21 de juny quan es prengui una decisió definitiva.

L’empresa manté un període de consultes per a trobar un nou inversor o un pla de viabilitat que establiria una reducció de plantilla passant de prop de 300 treballadors a 90. En l’actualitat, l’empresa té un ERTO en vigor que afecta la major part de treballadors i que amb total probabilitat es transformarà en un ERE d’extinció.

El representant en les negociacions de CCOO, José Maria Gutierrez, en conversa amb la cadena SER, ha assenyalat que avui dia veu difícil la continuïtat de l’empresa però que encara no es perd del tot l’esperança.

L’empresa Marie Claire aquest dilluns ha lliurat als sindicats la documentació que acompanya l’expedient de regulació d’ocupació de tota la plantilla, 288 treballadors, i totes dues parts s’han citat divendres que ve 9 de juny, a una nova reunió. El mateix divendres a les dos de la vesprada els sindicats han convocat una manifestació a Vilafranca “per un pla industrial a la comarca dels Ports”. El recorregut de la mateixa serà des de les naus de la Marie Claire fins al monument de la dona treballadora, a l’Avinguda del Llosar.

Els dos sindicats majoritaris argumenten que “cal exigir a les administracions solucions per als treballadors i treballadores de la Marie Claire i una alternativa industrial per a la comarca”. Exigeixen que “es concrete la lluita contra el despoblament amb alternatives d’ocupació de qualitat”.

Directe