La Marie Claire necessitaria 3 milions i reduir plantilla per a no tancar

La companyia apostaria per fer a Vilafranca només els dos productes més competitius

La Marie Claire necessitaria 3 milions i reduir plantilla per a no tancar
L'interior de la fàbrica de Vilafranca, en una imatge d'arxiu

L’empresa propietària de la firma Marie Claire, la textil Think Thank, està a punt de presentar un preconcurs de creditors previ al que suposaria el tancament definitiu de la fàbrica. A hores d’ara l’empresa està duent a terme negociacions amb els seus principals creditors i realitzant una cerca activa d’inversors interessats a recolzar el projecte de rellançament de la marca. El deute correspon majoritàriament amb l’Institut València de Finances (IVF).

Per a poder salvar in extremis la factoria vilafranquina seria necessària una injecció d’uns 3 milions d’euros. “Marie Claire està explorant activament la possibilitat de trobar inversors interessats a recolzar el projecte de rellançament de la marca”, segons fonts de l’empresa.

El pla de recuperació de la companyia se centra en aquesta renegociació, “a trobar una eixida a tot el passiu que acumula des de fa més de 5 anys i en l’externalització d’unes certes línies de producció, que busquen com a objectiu ser més competitius en el sector tèxtil enfront de l’alt cost que suposa la fabricació a Espanya. Aquesta última mesura va acompanyada d’un pla de reestructuració de personal que de viabilitat a l’empresa en el llarg termini”, el que suposaria deixar la plantilla reduïda a només 50 treballadors a Vilafranca.

La companyia apostaria, en cas de no tancar del tot, per fer a la fàbrica de Vilafranca dos dels productes més competitius que tenen, les calces medicinals i les “stop carreres”. A més, apunten des de l’empresa “la recent implementació de la plataforma en línia de la companyia i el pla de creixement en aquest canal ofereixen una via de recuperació per a Marie Claire, que continua cuidant la qualitat dels seus productes, el seu equip i la seua marca”.

Ple extraordinari
i urgent

El tancament de la factoria o fins i tot només la reducció de plantilla suposaria un cop molt fort per a la localitat i per a tota la comarca.

Sílvia Colom és l’alcaldessa de Vilafranca

Aquesta vesprada s’ha convocat un plenari extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Vilafranca per a buscar “mesures urgents front a la declaració de l’actual situació de l’empresa Marie Claire”, segons apunten fonts municipals, durant el que es farà una “declaració institucional sobre la situació actual de la Marie Claire”.

Des de l’ajuntament es veu la “necessitat de trobar una solució financera que evite el tancament de l’empresa i mantindre el màxim nombre de llocs de treball. Per això, tant la direcció de l’empresa com les administracions hem de treballar urgentment en aquest objectiu”.

Directe