La Torre del Visco guanya el XX Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí

El Llagostí de Vinaròs a l’arena i gaspatxo d’herbes va convéncer al jurat per la seua originalitat i innovació

Vinaròs es va convertir ahir en la capital gastronòmica de l’Estat amb la celebració del XX Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí. Un total de 10 xefs van competir en la cuina improvisada que es va muntar a la part del darrere del Mercat Municipal per endur-se el preuat Llagostí d’Or 2023. Cada cuiner va elaborar receptes úniques, innovadores i sobretot avantguardistes per sorprendre a un jurat de luxe encapçalat pel xef executiu de l’empresa Can Roca, Hernán Luchetti.

Pel que fa a la procedència dels participants, van venir des de Terol, Alacant, Borriana, Alcossebre, Osca, Madrid i Valladolid, a més de comptar amb presència vinarossenca. Cal destacar que mentre se celebrava el concurs l’Associació Vinaròs Gastronòmic va oferir una degustació de llagostins acompanyats pel vi de Carlón al Pati del Mercat.

Llagostí de Vinaròs a l’arena i gaspatxo d’herbes

El Llagostí d’Or 2023, amb un guardó de 1.500€ va ser per a la creació del xef Alejandro Gil del restaurant La Torre del Visco de Terol amb Llagostí de Vinaròs a l’arena i gaspatxo d’herbes. El segon premi amb 1.000€ i el Llagostí de Plata va recaure en el restaurant La Era de los Nogales d’Osca amb la recepta del xef Christian Mor, Llagostí de Vinaròs amb la seua brandada i pèsols. El tercer guardó amb 500€ i el Llagostí de Bronze va ser pel restaurant Cebo de Madrid amb la proposta de la xef Ariel Munguia amb Llagostí de Vinaròs -halòfiles- gaspatxo de tomata verda.

Reconeixements als
restaurants locals

Cal destacar que durant l’entrega dels guardons es va fer un reconeixement als restaurants i establiments que han obtingut distincions destacades en l’últim any degut a l’excel·lència de la seua cuina. En concret els reconeixements van ser per a Rubén Miralles per la recomanació a la Guia Michelin i la consecució d’un Sol Repsol, Nou Bar per la recomanació a la Guia Repsol 2023, i La Carabassa Bar i A Fuego Lento pel Solete Repsol 2023.

El Concurs també va servir com a tret de sortida de les XV Jornades de la Cuina del Llagostí que es faran fins al 12 de juny amb la participació de 10 restaurants. Els comensals podran gaudir de menús complets, que inclouran entrants, plat principal a escollir, postres, aigua i café, celler no inclòs, menús executius amb només un entrant i un plat principal, també amb aigua i café, o l’opció de plat únic.

Directe