La falta de cardiòlegs a l’hospital podria solucionar-se l’1 de maig

Així ho ha anunciat Adolf Sanmartín

L'Hospital Comarcal de Vinaròs, en una imatge d'arxiu

El director general d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, Adolf Sanmartín, ha anunciat que estan avançant positivament les negociacions perquè hagi de nou cardiòlegs a l’Hospital de Vinaròs per a l’1 de maig.

Sanmartín ha assenyalat que estan treballant conjuntament des de diversos estaments per a aconseguir tenir facultatius que substitueixen dilluns que ve als que aquest divendres deixen les seves funcions.

Sanmartín ha apuntat que els cardiòlegs substituts podran arribar des de departaments de salut de Vinaròs però també de València i que de moment les gestions estan sent positives.

Denúncia per la
mancança de professionals

El motiu de la falta de cardiòlegs a l’hospital comarcal és la baixa per jubilació d’un dels cardiòlegs i la baixa maternal que iniciarà l’altra cardiòloga a partir del 2 de maig.

Ahir dimecres la plataforma en defensa de la Sanitat Pública dels Ports i Baix Maestrat, convocava a tota la ciutadania a una xerrada en l’Auditori de Vinaròs, on un equip de cardiologia de l’Hospital Comarcal de Vinaròs va poder informar sobre la difícil situació en què es troba la unitat per la mancança de professionals.

En la reunió l’equip de cardiòlegs explicava que “de no venir més especialistes els pacients hauran de ser derivats a l’Hospital General de Castelló. La qual cosa implicarà més temps i quilòmetres de desplaçament. Una situació que pot posar també en risc la vida dels pacients”.

Per tant, de no vindre més especialistes, “els pacients hauran de ser derivats a l’hospital general de Castelló, amb el que això implica en desplaçament per als pacients i el risc que suposa per a les seues vides”.

Directe