L’Hospital de Vinaròs es queda sense cardiòlegs

Sanitat confirma que "s'està treballant ja per cobrir aquestes places el més prompte possible"

L'hospital comarcal, en una imatge d'arxiu

L’hospital de Vinaròs es quedarà sense cardiòlegs a partir de demà divendres 28 d’abril. “El motiu és la baixa per jubilació d’un dels cardiòlegs i la baixa maternal que iniciarà l’altra cardiòloga a partir del 2 de maig. La direcció del centre coneixia aquesta situació i ho va traslladar a la Conselleria”, però segons declaracions dels facultatius a SER Maestrat, “l’administració a un dia de quedar-se sense aquest servei essencial, encara no ha donat una solució”.

Dani Bahamonde i Ivo Vives, metges de l’Hospital de Vinaròs, als estudis de Ser Maestrat

Ahir dimecres la plataforma en defensa de la Sanitat Pública dels Ports i Baix Maestrat, convocava a tota la ciutadania a una xerrada en l’Auditori de Vinaròs, on un equip de cardiologia de l’Hospital Comarcal de Vinaròs va poder informar sobre la difícil situació en què es troba la unitat per la mancança de professionals.

En la reunió l’equip de cardiòlegs explicava que “de no venir més especialistes els pacients hauran de ser derivats a l’Hospital General de Castelló. La qual cosa implicarà més temps i quilòmetres de desplaçament. Una situació que pot posar també en risc la vida dels pacients”.

Per tant, de no vindre més especialistes, “els pacients hauran de ser derivats a l’hospital general de Castelló, amb el que això implica en desplaçament per als pacients i el risc que suposa per a les seues vides”.

Conselleria assegura que
“és una problemàtica puntual”

Per la seua part, la Conselleria de Sanitat ha reconegut que es tracta “d’una problemàtica puntual per la situació personal de dos facultatius i ha assegurat que “en cap cas l’Hospital de Vinaròs es quedarà sense cardiòlegs”.
Sanitat confirma que s’està treballant ja per cobrir aquestes places el més prompte possible”.

D’altra banda la Conselleria recorda que “el govern de Botànic ha invertit 10.685.572,24€ des de 2016 en el departament de salut de Vinaròs i el pressupostat per a 2023 arriba als 5.121.124,09 euros”. A més recorden que “en els últims cinc anys de govern del PP, es van executar en aquest departament 5 milions d’euros, enfront dels 8,4 m€ dels últims 5 anys, la qual cosa suposa un increment del 68%. Pel que fa als recursos humans, en 2015 el departament comptava amb 996 professionals, enfront dels 1.255 actuals. Un increment del 26% en la plantilla”.

Per últim, apunten des de Conselleria que “el passat mes d’octubre es va contractar la redacció del projecte i direcció d’obra per a l’ampliació de les Consultes Externes de l’Hospital comarcal de Vinaròs amb una inversió prevista d’un milió d’euros i on està prevista també una nova helisuperfície sanitària”, conclouen.

Directe