Comença de la segona edició de la Primavera Gastronòmica de Castelló Ruta de Sabor

Els menús especials podran degustar-se a Morella, Vilafranca, Benicarló o Vinaròs

El Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló ha obert les portes ja de la segona edició de la Primavera Gastronòmica Castelló Ruta de Sabor per a continuar mostrant la riquesa culinària de la província. Els menús especials elaborats amb els millors productes castellonencs de temporada poden degustar-se ja des del dijous 20 d’abril i fins al diumenge 28 de maig en una vintena de restaurants de les comarques castellonenques.

Els restaurants i gastrobars associats a la marca de turisme gastronòmic oferiran la seua millor interpretació dels sabors primaverals renovant els seus menús Castelló Ruta de Sabor. En aquesta segona edició de les Jornades Gastronòmiques participen 20 restaurants de tota la província, que han dissenyat menús on és protagonista la cuina de mercat i els productes de temporada i de proximitat, procedents de productors locals associats a Castelló Ruta de Sabor. Es tracta de continuar apostant per la sostenibilitat, la cuina de temporada i els productes Km. 0.

↳ Els restaurants participants són
▸ Alcossebre: Atalaya Restaurante i Serra d’Irta Restaurante.
▸ Altura: San Remo Gastrobar.
▸ Benicarló: Restaurante Neptuno.
▸ Benlloc: La Bodeguetta de Casa Perito.
▸ Cabanes: Restaurante L’Hostal.
▸ Ribera de Cabanes: Casa Tere Restaurant.
▸ Castelló: D’Autor Restaurant, Restaurante ARRE i Restaurante Pairal.
▸ Grau de Castelló: Casa Juanito y Nou Escull.
▸ Coratxà: Hostatgeria Sant Jaume.
▸ Culla: Restaurante La Carrasca.
▸ Morella: Mesón del Pastor i Hotel-Restaurante El Cid.
▸ Sant Mateu: Farga Restaurant.
▸ Vilafranca: L’Escudella.
▸ Vila-real: El Cortijo Gregorio Anaya.
▸ Vinaròs: Restlounge La Puerta Azul.

L’oferta és molt variada, ja que participen establiments dels sis espais turístics de la província, permetent al públic recórrer les diferents comarques a través dels seus productes i sabors: des dels procedents de la mar, als de muntanya, passant per l’horta i la muntanya castellonenca.

Ens trobem així municipis en la costa, com Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert-Alcossebre, Castelló o el Grau de Castelló; municipis a l’interior de la província, com Cabanes-Ribera de Cabanes, Benlloc, Sant Mateu, Altura, Culla, Vilafranca, Vila-real, Coratxà o Morella. Aquesta diversificació també permet dinamitzar l’activitat econòmica i incentivar el consum en el sector hostaler de tota la província en un període de l’any que no és el de major demanda.

Els consumidors podran trobar propostes per a totes les butxaques, amb menús que ronden entre els 25€ i 75€, i per a tots els gustos, on trobem plats típics de la gastronomia castellonenca, elaboracions d’allò més innovadores, reinterpretacions de receptes tradicionals i artificis que no són el que semblen.

El públic podrà degustar algunes d’aquestes elaboracions tan apetibles com “Nyoquis de carabassa al verdejo amb llagostins de Vinaròs”, “Ensalada de formatge Pell Florida de Morella amb melmelada de tomaca Marisa”, “Carxofa de Benicarló amb salmorejo de tomata de penjar”, “Ensalada de taronges de La Tosquilla de Nules”, “Porros del nostre hort i aladrocs” o suculentes postres com a “Pastís de formatge Tot de Poble amb melmelada lleugera de cireres” o “Mel Serra d’Irta i ametla marcona”, entre molts altres.

Per a descobrir els menús elaborats pels establiments participants durant la 2a Primavera Gastronòmica, es pot accedir a la pàgina web, www.castellorutadesabor.es. Una vegada gaudit el menú en qualsevol dels establiments Castelló Ruta de Sabor, el públic podrà valorar l’experiència gastronòmica a través d’un codi QR disponible en els establiments participants.

Aquesta segona edició de les jornades continua sent l’excusa perfecta per a realitzar una escapada o viatjar per la província de Castelló i descobrir tots els seus atractius, a través dels seus sabors i paisatges gastronòmics. Tant els castellonencs com els turistes poden passejar per xicotets pobles amb encant de l’interior o recórrer la costa de port en port, comprar en els nostres mercats i comerços gastronòmics, visitar els nostres productors i, per descomptat, gaudir de les propostes gastronòmiques de les jornades en els restaurants Castelló Ruta de Sabor.

Castelló Ruta de Sabor

En aquestes jornades gastronòmiques només poden participar els Restaurants i Gastrobars que compten amb la marca Castelló Ruta de Sabor. Els restaurants i altres establiments o empreses que desitgen formar part de Castelló Ruta de Sabor poden sumar-se a la marca emplenant el formulari d’adhesió disponible en www.castellorutadesabor.es i/o posar en contacte amb el Patronat Provincial de Turisme de Castelló utilitzant l’email castellorutadesabor@dipcas.es

Directe