L’Aplec dels Ports presentarà la imatge de la 44a edició el dissabte a Cinctorres

Allí tindrà lloc la jornada "Macrorenovables no, o ens defensem, o desapareixem"

El 44é Aplec dels Ports continua amb l’organització d’activitats durant l’any fins que arribe l’últim cap de setmana de juliol. Així, el dissabte 25 de març presentarà la imatge que representarà l’edició del 2023. Ho farà a Cinctorres en un acte emmarcat en la jornada Macrorenovables no, o ens defensem o desapareixem. Esta concentra diferents activitats en protesta contra els macroprojectes energètics dels Ports organitzada per les associacions Aplec dels Ports, La Riscla, No a la MAT comarques de Castelló i el Club de muntanya La Roca Parda, així com la col·laboració d’altres entitats.

A més, el local de festes de Cinctorres serà el lloc on es donarà a conéixer la nova imatge de l’Aplec i on també hi haurà actuacions musicals. D’aquesta manera, el tardeo serà a càrrec de rosio cano i Ceci i a la nit actuaran Cançons d’Artiga, Hormigón Armado, dj. Omar SelekTa i Barraketa dj.

Cal explicar que, esta jornada està centrada en la reivindicació contra els macroprojectes energètics plantejats a la comarca dels Ports. Les principals activitats estan enfocades en esta línia i ja a les 10.00 hores es pintarà un mural per la defensa del territori al frontó municipal. A les 12.00 hores partirà des de la plaça el Pou de Cinctorres la manifestació de protesta fins a la subestació elèctrica situada al mas del Fraiximeno, on llegiran el manifest. Finalment, a les 17.00 hores, debat “Colònia energètica i macrorenovables o autosuficiència i producció local. Quin futur volem per al món rural?”.

La festa comarcal
per excel·lència

L’Aplec dels Ports és un esdeveniment que pretén fer visible la comarca, característiques i necessitats. Durant tot l’any hi ha activitats que mesclen la festa, la cultura i la reivindicació per a donar solució als problemes que pateix la gent del món rural en general i dels pobles dels Ports en particular.

El 44é Aplec dels Ports tindrà lloc els dies 27, 28, 29 i 30 de juliol a Morella. El passat mes de desembre, durant la celebració de la segona festa proAplec es va donar a conéixer el lema, “Sembrem comarca, collim futur”; el qual reflecteix un sentiment col·lectiu de lluita i esperança enfront del despoblament que pateixen territoris d’interior com este cas. Tampoc s’oblida de la tradició agricultora i ramadera dels Ports, la qual ha mantingut viva esta comarca durant segles.

Directe