“O ens defensem o desapareixem”

Cinctorres acollirà el dissabte 25 una manifestació per a dir "macrorenovables no"

El proper dissabte 25 de març el Casal Popular La Riscla, el Club d’esport de muntanya i escalada, la plataforma No a la MAT i l’Aplec dels Ports han organitzat una jornada reivindicativa i festiva per tal de deixar clar que “o ens defensem o desapareixem”, en referència als projectes de macrorenovables que es volen instal·lar a la comarca dels Ports.

“Volem deixar ben clar que el món rural és viu i que no volem ser centrals eòliques ni solars que abasteixen les ciutats, a centenars de kilòmetres. No ens menjarem la infraestructura que ningú vol”, apunten des de l’organització de l’Aplec a les xarxes socials.

La jornada començarà a les 10 del matí amb l’elaboració d’un mural. A continuació, i des de la Plaça del Pou, eixirà una manifestació amb final a la subestació elèctrica del mas de Fraiximeno contra els projectes de renovables que recorrerà “alguns dels espais per on està projectada la línia MAT d’evacuació del Clúster Maestrazgo de l’empresa Forestalia i la línia MAT Morella-Almassora de Red Eléctrica de España”, segons apunten des de l’organització.

“Durant la marxa”, continuen avançant, “explicarem les afeccions sobre paisatge, la vida rural, el patrimoni i el medi natural de la mà de persones expertes i veïnes afectades en primera persona”.

Per la vesprada hi ha previst un debat al local de festes de Cinctorres per a xerrar sobre les “Macrorenovables: colonialisme i especulació en nom de la transició energètica”.

La part festiva de la jornada la portarà l’Aplec dels Ports amb les actuacions de Rosio Cano Ceci per la vesprada i de Cançons d’Artiga, Hormigon Armado, DJ Omar SelekTa i DJ Barraqueta per la nit.

A més, “Durant la vesprada, anunciarem el guanyador del concurs del cartell del 44é Aplec dels Ports”, apunten des de l’organització de la festa comarcal.

“Durant tot el dia hem de deixar ben clar que el món rural és viu i que no volem ser centrals eòliques ni solars que abasteixen les ciutats, a centenars de kilòmetres, i menjant-nos la infraestructura que ningú vol”, expliquen des del Casal Popular La Riscla.

Directe