Presenten les jornades de la trufa i Morella negra a Alcanyís i Barcelona

Els menús especials i activitats al voltant del diamant negre de la gastronomia s’allarguen fins al diumenge 12 de març

La comarca dels Ports està immersa en la temporada de la tòfona i, per tant, en les XX jornades de la trufa Morella-Els Ports. D’aquesta manera, durant la jornada d’ahir van tindre lloc diferents actes de presentació. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Promoció Turística i Comerç, Mari Carmen Escuder, junt amb Carlos Gutiérrez, del restaurant Casa Roque, i Jorge García, comissari de Morella negra com la trufa, van participar en el programa Hoy es tu día, de Radio La Comarca a Alcanyís, especial de les XX jornades de la trufa Morella-Els Ports. Mentre, a la vesprada va tindre lloc la presentació de Morella negra com la trufa a la Llibreria Obaga de Barcelona.

Aquestes jornades pretenen mostrar tot el potencial d’este diamant negre que trau el millor sabor de la gastronomia local i tota la versatilitat que li dóna. Així, diferents establiments de la comarca han preparat menús especials durant les jornades que s’allarguen fins al diumenge 12 de març, els quals es complementen amb altres activitats com tallers i visites temàtiques que tenen molta acollida. A més, dins d’aquestes tindrà lloc el festival gastro-literari Morella negra com la trufa des del 3 fins al 5 de març per a celebrar la seua vuitena edició.

“El magazín es va centrar en aquest producte que ha agafat molta rellevància en la gastronomia i el turisme durant els últims anys” ha destacat Rhamsés. A més, l’edil ha explicat que “en les visites guiades i tallers que s’han realitzat durant les primeres setmanes de les jornades de la trufa ha participat molta gent” i ha afegit que “encara estan les inscripcions obertes a aquelles activitats programades fins al 12 de març”. També va aprofitar per a “convidar a totes i tots a vindre a Morella i degustar tots els plats i menús elaborats expressament per a les jornades”.

III Morella negra
com la trufa

Dins de les XX jornades de la trufa Morella-Els Ports, els dies 3, 4 i 5 de març tindrà lloc el festival gastro-literari Morella negra com la trufa. Ahir es va presentar aquest certamen a la Llibreria Obaga de Barcelona amb la presència de les escriptores Empar Fernández i Victòria González Torralba. L’acte va estar conduït pel comissari García i va omplir tot l’espai per a conéixer tota la programació del festival, així com les jornades gastronòmiques en general.

Directe