Els “Fruits de la Terra” de La Pobla de Benifassà , presents a Madrid Fusion

Un total de set productors i tres restaurants amb Estrella Michelín van realitzar les seues propostes de showcooking en la fira

Madrid Fusión, una de les fires gastronòmiques més rellevants del panorama nacional, s’ha celebrat durant aquesta setmana, després de la cita de la Fira Internacional de Turisme, també celebrada en la capital. En aquesta trobada han participat un total d’onze propostes gastronòmiques de la nostra província; tres showcooking oferits per restaurants, sis productors artesans i una fira gastronòmica de la província.

En concret, els tres restaurants que han participat en Madrid Fusión són Restaurant Cal Paradís, de Miguel Barrera, que va realitzar el seu showcooking el dilluns 23, Restaurant Raúl Resino, que va participar el dimarts 24 i Talaia Restaurant, del qual són gerents Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci i que van cuinar per als assistents el dimecres 25.

Per part dels productors de la província, van ser presents set marques conegudes de Castelló: Artesans Gil d’Altura, Carnisseria “La Cabanenca” de Borriana, Mos de Bresca de Llucena, Licors Artesans de

Borriana, Fruits de la Terra de La Pobla de Benifassà, Cellers Baró d’Alba de Les Useres i La Tosquilla de Nules. Tots ells han exhibit els seus productes durant els tres dies que ha durat la trobada gastronòmica oferint degustacions en la zona de demostracions de l’Exquisit Mediterrani.

Així mateix, la Fira del Formatge de Montanejos també va ser present amb un showcooking promocionant la seua pròxima edició que se celebrarà els dies 30 de setembre i 1 d’octubre de 2023.

La diputada de Turisme, Virginia Martí, ha valorat molt positivament la repercussió promocional de l’esdeveniment per a la marca gastronòmica Castelló Ruta de Sabor i les seues empreses associades, tant a Madrid Fusió com en FITUR la setmana passada.

Per a finalitzar, l’última proposta gastronòmica de la província que va participar en Madrid Fusió va ser la Fira del Formatge, que s’organitza anualment en el municipi de Montanejos, i que congrega a milers de persones a l’interior de la nostra província per a poder degustar tant els formatges artesans que allí s’exhibeixen, com altres productes de la província, de la Comunitat Valenciana i, en aquesta futura edició, d’altres llocs de la geografia espanyola.

La diputada de Turisme, Virginia Martí, ha valorat molt positivament l’impacte que aquesta fira generarà en les marques gastronòmiques de la Diputació -Castelló Ruta de Sabor- com de la Generalitat Valenciana – L’Exquisit Mediterràni-.

Assegura Martí que ‘és fonamental promocionar la nostra gastronomia. El nostre territori ha evolucionat del turisme de sol i platja i busca experiències per a poder compartir amb els que ens visiten. Per això, aquesta línia temàtica és primordial, ja que compta tant amb una bona matèria primera en el sector de la restauració i els productors, com amb un suport institucional ja implantat. Castelló Ruta de Sabor s’ha convertit en una marca referent a nivell nacional’.

Directe