Peníscola programa més de trenta activitats per a aquest Nadal

Per als més petits el consistori té previst celebrar Peñisnadal,

Les diferents regidories de l’Ajuntament de Peníscola han fet públic ja el conjunt de programació amb la qual la ciutat festejarà el Nadal i el comiat de l’any. Des de les àrees de Cultura, Esports, Festes, Benestar Social i Turisme i gràcies a la col·laboració de particulars, associacions i entitats locals s’ha estructurat una completa agenda festiva per a tots els públics que arrencarà dissabte que ve dia 3 de desembre, amb la inauguració del Gran Mercat de Nadal, que estarà en la Plaça Santa María fins al dia 24. L’oferta comercial en aquest emplaçament, continuarà el 29 de desembre fins a Any Nou, amb el Mercat Medieval. Tot això en l’epicentre de l’espectacular enllumenat nadalenc, que enguany comptarà amb un esdeveniment especial d’encesa el dia 6 de desembre.

Des de l’àrea de Cultura i Festes, el regidor responsable, Ramón Simó, ha confirmat que enguany es “impulsa novament la iniciativa de la Festa de Cap d’any i de la Nit de Reis, que inclourà un ball popular fins a la matinada; proposta que es repetirà també en Nit de Nadal”.

Els actes amb major èxit de participació en els anteriors anys i que contempla la programació d’aquest Nadal són l’arribada de Papà Noel i el repartiment de joguines als xiquets i xiquetes de la localitat; la cavalcada dels Reis d’Orient i el saló infantil Peñisnadal, el qual obrirà les seves portes del 27 de desembre al 4 de gener.

“Enguany no podrem repartir els regals al Palau de Congressos, per negativa del IVC, així que prepararem estances per als patges reals i els ajudants de Papà Noel en la Plaça de Bous i la Plaça Santa María, on els nens i nenes podran recollir els seus esperats regals” ha explicat l’edil.

En el pla esportiu, els campus nadalencs com el de tennis o pàdel, així com les competicions pesqueres, són algunes de les propostes que inclou l’agenda nadalenca. A més, la col·laboració de diferents associacions culturals i particulars ha permès incloure en la programació l’exposició permanent de pessebres, el festival de Nadal de l’Escola de Música o el Concert de la Coral Polifònica.

Per als qui gaudeixen de la litúrgia, el calendari religiós inclou la celebració de la Missa del Gall, la missa en el dia de Nadal, el dia de Sant Esteve amb cercaviles de la Banda de Música, en Any Nou i la tradicional celebració el dia 6 de gener en presència de SSMM Els Reis d’Orient.

“L’esforç de tantes persones i agrupacions locals és realment admirable i digne de reconeixement i de felicitació” ha destacat l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, qui ha agraït també la tasca de coordinació de les diferents àrees per a la confecció del programa que inclou més de trenta propostes per a tots els públics.

L’agenda nadalenca es tancarà el dia 7 de gener amb una gran festa infantil.

Directe