Vilafranca coneix les conclusions de l’Alifara

L'enquesta sobre salut en el territori es va fer per totes les localitats de la comarca

Vilafranca coneix les conclusions de l’Alifara

Veïns i veïnes de Vilafranca van assistir a un acte de presentació de resultats organitzat per l’Espai de Participació de la Xarxa Salut del Projecte Alifara, des d’on van llançar una enquesta per a investigar l’estat de salut de la comarca dels Ports. El Local Social de Vilafranca va acollir la jornada. Allí es van donar a conèixer els principals resultats obtinguts d’una enquesta multitudinària llançada per totes les localitats de la comarca.

L’organització va separar les respostes per poble per a conèixer concretament les necessitats del seu veïnat, així com el seu grau de satisfacció davant l’oferta sanitària actual.

La idea és comptar, ara, amb un punt de partida sobre el qual créixer i implantar millores que repercuteixen directament en la qualitat de vida de tots els habitants de cada poble. Així, es van evidenciar realitats diferents entre cadascun dels pobles.

També es va obrir un procés participatiu en el qual, per grups, veïns i veïnes van realitzar preguntes als organitzadors sobre el futur, local i comarcal, dels serveis socials vitals com la sanitat.

Directe