‘Alifara’ pretén conèixer la salut dels Ports

Des dels centres de salut demanen a la població que participe en una enquesta

‘Alifara’ pretén conèixer la salut dels Ports

Des dels centres de Salut dels Ports engeguen el projecte Alifara, un estudi sobre l’estat de salut dels habitants de la comarca mitjançant la realització d’una enquesta. Aquest estudi no pregunta sobre temes estrictament sanitaris sinó que consisteix en estudiar els factors determinants en la salut com l’economia, l’esport, l’educació o l’alimentació entre molts altres.

El que ara es pretén és analitzar tots els determinants que afecten a la salut com l’alimentació, l’esport, l’educació o l’economia, determinants socioeconòmics que segons Monfort són més importants respecte a la nostra salut que el que ens pot fer un metge amb tractaments, consultes o pastilles.

Els qüestionaris es repartiran després del pont de desembre per la població de manera on-line a través de les xarxes socials mitjançant un enllaç on es podrà contestar l’enquesta tot i que també s’ajudarà als majors presencialment si la volen realitzar.

Video Thumbnail
Alifara pretén conéixer la salut dels Ports
Des dels centres de salut demanen a la població que participe en una enquesta
Nel·lo Monfort és el metge de Vallibona

Aquests resultats pretenen realitzar una instantània dels Ports que fins ara tan sols existia a nivell del País valencià per determinar les característiques més peculiars d’uns pobles rurals amb un fort envelliment de la població.

Durant els propers dies i fins a final d’any ja es podrà realitzar aquesta enquesta per a determinar quin és l’estat sociosanitari dels habitants de la comarca dels Ports i atendre millor així les necessitats de tot tipus que manquen als nostres pobles.

Directe