Benassal clausura el Mes de l’Avellana amb gran èxit de participació

El Mercat de productes tradicionals i el showcooking del xef i pastisser Francesc Moliner, van ser dos dels actes més destacats

El Mes de l’Avellana de Benassal ha dit adeu enguany amb un cap de setmana on l’alta afluència de gent ha sigut protagonista. És el cas del Mercat de productes tradicionals de la localitat del diumenge o de la demostració culinària que va oferir el xef i pastisser local Francesc Moliner el dissabte. El tast de vins del celler Carril Cruzado i el taller familiar van ser altres propostes del cap de setmana.

El Mercat de l’Avellana i productes de Benassal va reunir ahir a establiments i associacions locals als Porxos de la Mola. Durant el matí, gran quantitat de persones van poder descobrir i comprar tota classe de productes amb avellana, encara que l’oferta també es va complementar amb altres articles locals. L’ajuntament de Benassal agraeix a l’associació de Dones de Benassal, el grup d’organització de la Fira d’Oficis, Confitería Pastelería Bellés, Demetrio Trufa de Benassal, Tostado y natural, Agua de Benassal, Formatges de Benassal, l’AMPA local i el Gremi Turístic la seua participació en aquesta iniciativa que ha tornat a ser tot un èxit. També, a totes i tots els visitants que han arribat a la localitat.

A més, el matí del diumenge va comptar amb un tast de vins. El sommelier David Buch va presentar els caldos del celler Carril Cruzado amb una degustació d’aperitius amb base d’avellana.

Quant al dissabte, de vesprada va destacar el showcooking del xef i pastisser local Francesc Moliner als Porxos de la Mola. I és que molta gent va voler conéixer els secrets de com cuinar avellanes caramel·litzades, praliné, crema d’avellana en xocolate o una mousse d’avellana. Amb l’aforament complet, l’assessor gastronòmic i actual professor de pastisseria a l’Escola JOVIAT de Manresa va deixar els assistents amb molt bon sabor de boca.

Un taller familiar als Porxos de la Mola al matí amb el títol ‘Què pot ser una avellana?’ va completar la programació d’un cap de setmana on, a més, es va clausurar l’exposició ‘L’avellana: fruit de tardor’ a l’edifici de la Mola.

D’altra banda, cal recordar que durant tot el mes els comerços locals han oferit productes amb avellana en una oferta gastronòmica variada i extensa des de pastisseries, forns de pa o carnisseries. Així també, els restaurants de Benassal han elaborat menús basats en aquest fruit tan apreciat i important per a la localitat de l’Alt Maestrat.

Directe