Benassal tanca el Mes de l’Avellana amb un mercat de productes tradicionals

El mercat estarà obert al públic de 10h a 14h

Al llarg del mes d’octubre, a Benassal s’han succeït diverses jornades gastronòmiques i culturals entorn de les avellanes, el fruit més apreciat que es cultiva en terres benassalenques. Un mes que ha servit per a conéixer i descobrir una mica més la recol·lecció i les diferents formes de consum d’aquest fruit en receptes culinàries. Així doncs, aquesta iniciativa tanca les seues portes amb la celebració, demà diumenge 30 d’octubre, d’un mercat popular de productes tradicionals. El mercat estarà obert al públic de 10h a 14h.

Encara que la majoria de productes estaran directament relacionats amb l’avellana també es podran trobar un altre tipus d’articles en les parades de negocis locals. Així doncs, durant el matí també hi haurà espai per a una demostració gastronòmica a càrrec del sommelier David Buch, qui presentarà un tast de vins del celler Carril Cruzado amb una degustació d’aperitius en base d’avellana.

Pel que respecta a la jornada del dissabte, a les 11h del matí s’ha preparat un taller familiar en els Porxos de la Mola. A la vesprada, a les 18h, el xef i pastisser Francesc Moliner presentarà un ‘Showcooking’ sobre com cuinar avellanes caramel·litzades, praliné, crema d’avellana en xocolate o un mouse d’avellana. Aquesta demostració es realitzarà en el Forn de Dalt.

Fins al 30 d’octubre segueix oberta al públic l’exposició ‘L’avellana: fruit de tardor’ en l’edifici de la Mola. A més, els comerços locals continuen oferint productes amb avellana en una oferta gastronòmica variada i extensa des de pastisseries, forns de pa o carnisseries de la localitat. A tot això cal sumar-li els menús basats en l’avellana elaborats des de restaurants de Benassal, que continuen disponibles per a tots i totes les comensals que desitgen degustar aquest fruit tan volgut en la localitat.

Directe