Comença el cap de setmana del gran Festival Gastronòmic de Benicarló

Totes les activitats estan obertes al públic en general

Comença el cap de setmana del gran Festival Gastronòmic de Benicarló

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el president de la Diputació, José Martí, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i la diputada Provincial de Turisme, Virginia Martínez, han inaugurat avui el Festival Gastronòmic de Benicarló, una cita que inclourà una intensa programació durant tres dies, amb showcookings, presentacions de productes, concerts, teatre i entrevistes, a més d’una completa programació de jocs i tallers per als més menuts.

A més, hi participaran 10 xefs amb Estrella Michelin, vuit restaurants i 15 productors d’arreu de la província.

L’alcaldessa de Benicarló s’ha mostrat molt satisfeta per la magnitud del festival i ha volgut destacar «la importància de la col·laboració público-privada, que ha fet possible fer aquest esdeveniment realitat». Miralles també ha expressat el seu desig perquè el Festival Gastronòmic de Benicarló supose «el principi d’una llarga col·laboració amb les institucions» i ha agraït l’esforç dels productors i els restauradors, «que són una part fonamental de tot aquest projecte de ciutat gastronòmica que entre totes i tots hem construït».

El president de la Diputació ha recordat que la celebració d’aquest festival ve motivada pel 200 aniversari que compleix la Diputació de Castelló i ha destacat el producte de «primer nivell» amb què compta la província. També ha instat als assistents a donar-les a conéixer per tot arreu.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha dedicat la seua intervenció a docents, estudiants i treballadors de l’hostaleria i ha fet una al·legat en favor de la gastronomia com a punt de trobada. «Avui en dia —ha dit Colomer— es parla de la diplomàcia gastronòmica, en el sentit que una taula brinda la distància més curta possible entre dues persones». Colomer també ha destacat la iniciativa del Festival de «trencar els centres de gravetat i reivindicar la perifèria» i ha destacat tots els atributs que envolten la gastronomia de Benicarló: «estratègia, producte i història».

Finalment, la diputada de Turisme ha lloat «l’excel·lent ventall de productes de primera qualitat que hi ha a la província de Castelló» i ha apostat per la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ com «un segell de referència per a exportar la gastronomia de Benicarló dins i fora de la Comunitat Valenciana».

Per l’escenari de l’esdeveniment ja han passat Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci, del Restaurant Atalaya d’Alcossebre, que compta amb una Estrella Michelin. Al llarg de les jornades també demostraran les seues habilitats gastronòmiques altres xefs condecorats amb aquest reconeixement com Ricardo Sostres (El Retiro, Astúries), Bernd H. Knöller (Riff, València), Jaime Uz (Arbidel, Astúries), Raúl Resino (Benicarló), Germán Carrizo (Fierro, València), Miguel Barrera (Cal Paradís, Vall d’Alba), María José Martínez (Lienzo, València) Alejandro Serrano (Serrano, Miranda de Ebro) i Joaquín Baeza (Baeza & Rufete, Alicante).

Directe