Xaro Miralles recull a Dijon el premi Festival Gastronòmic Europeu a la Festa de la carxofa

La província de Castelló serà la seu en 2023 del XX Congrés Europeu de Confraries Enogastronòmiques

La província de Castelló serà la seu del XX Congrés Europeu de Confraries Enogastronòmiques. Així s’ha donat a conèixer avui en la localitat francesa de Dijon, on se celebra l’edició número 19 d’aquest certamen, al qual han acudit el president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial i alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles. Es tracta d’un esdeveniment que organitza el Consell Europeu de Confraries Enogastronòmiques, en el qual la província de Castelló està representada a través de la Confraria de l’arròs i la taronja’ de la Host del Castell Vell.

Amb aquesta decisió, es reconeix l’alt nivell culinari aconseguit en els últims anys per la província de Castelló, que a més de comptar amb tres restaurants amb estrelles Michelin, acull importants esdeveniments gastronòmics al llarg de l’any i compta amb la puixança de la marca impulsada per la Diputació de Castelló, ‘Castelló Ruta de Sabor’, que agrupa productors i 375 empreses de servei de tota la província. L’organització també s’ha decantat per la província de Castelló per la importància del patrimoni natural, cultural i turístic que alberga en les seves diferents comarques.

És important destacar que la setmana vinent, entre els dies 21, 22 i 23 d’octubre la Diputació de Castelló celebrarà amb motiu del seu Bicentenari un Festival Gastronòmic a Benicarló en el qual se de donaran cita importants xefs espanyols amb estrelles Michelin.

Festa de la
Carxofa de Benicarló

El president també ha celebrat la bona notícia que en el transcurs del congrés de Dijon la Festa de la carxofa de Benicarló haja estat distingida amb el premi Festival Gastronòmic Europeu. En aquest sentit, ha assenyalat que “és un orgull per a la província”, raó per la qual ha transmès la seua felicitació al poble de Benicarló, la seua alcaldessa i els municipis del Baix Maestrat que s’agrupen sota aquesta Denominació d’Origen Protegida.

José Martí, que ja va postular la candidatura de Castelló per a 2023 en el congrés celebrat a Verona en 2021, ha mostrat “la seua satisfacció per la notícia”, ja que considera que “estem davant un esdeveniment de notable transcendència internacional, que amb el qual aconseguirem que Castelló i els seus productes gastronòmics siguen més coneguts a escala internacional”. En aquest sentit, ha assenyalat que “és una cosa molt interessant perquè el turisme gastronòmic té més adeptes cada vegada”, la qual cosa en la seua opinió, “contribuirà a portar més gent a la nostra terra per a gaudir també de la nostra monumentalitat i de l’escenari esportiu que suposa la província per als amants de fer exercici a l’aire lliure”.

El president també s’ha referit a l’impacte econòmic que el congrés suposarà per a la província “perquè portarà Castelló a uns 400 representants de confraries d’Espanya, França, Portugal, Itàlia, Hungria, Grècia, Bèlgica i l’excolònia portuguesa de Macao, així com d’altres països que puguen incorporar-se a la celebració”.

José Martí ha manifestat que “l’elecció de Castelló és una molt bona notícia, que tenen molt a veure amb la labor que realitzen els integrants de la Confraria de l’arròs i la taronja, que són uns magnífics ambaixadors de la província”.

Directe