La Fira de la Tomata de Penjar es tanca amb un multitudinari Concurs de Allioli

Un gran nombre de visitants que han participat en les activitats complementàries com la pujada al campanar

Alcalà de Xivert ha tancat de manera satisfactòria la VIII Fira de la Tomata de Penjar, recuperada després de l’aturada de dos anys a causa de les circumstàncies sanitàries. Durant dos dies, la plaça de l’Església i els carrers adjacents han registrat gran nombre de visitants, atrets pels llocs de venda de productes de proximitat i activitats complementàries, com la pujada al campanar més alt de la província.

Avui diumenge, el taller de pizzes per a públic infantil i sobretot el II Concurs de Allioli han concitat el major interès, així com els showcookings a càrrec de cuiners amb restaurants en la localitat, com Emanuel Carlucci i Alejandra Herrador, del restaurant Atalaya amb una estrella Michelin i Daniel Roig de Can Roig. També s’ha realitzat el lliurament de premis als restaurants millor valorats en la Ruta de la Tapa de Alcossebre: Gaudir, Resturante Andalús Livia i Pizzeria Pizbur

El II Concurs de Allioli amb morter ha comptat amb 20 participants, amb premis al millor allioli i al més ràpid.

Els participants comptaven amb mitja hora per a realitzar el seu allioli a la manera tradicional, amb una ampolla de 250 cc. d’oli d’oliva Xivert, alls, sal i rovell d’ou. El concurs es realitzava en plena plaça d’Església amb nombrós públic.


La regidora de Cultura, María Agut, es mostrava satisfeta per “com ha transcorregut la Fira ja que era tot un repte la seva organització, després dels dos anys sense haver-la celebrat i amb l’inconvenient de no poder comercialitzar tomata degut a la baixa producció i, encara així, s’han registrat moltes visites i interès per part de visitants”.

Les jornades gastronòmiques de la tomata de penjar continuen en diversos restaurants de la localitat durant les pròximes setmanes.

Directe