Benassal se submergeix en la celebració del Mes de l’Avellana

És la fruita seca local per excel·lència

Del 8 al 30 d’octubre, Benassal torna a retre homenatge a la fruita seca local per excel·lència: l’avellana. Un any més, el municipi celebra el Mes de l’Avellana amb activitats, menús específics en els restaurants locals, venda de productes elaborats amb avellana, l’exposició ‘Avellana: fruit de tardor’ en La Mola i diverses activitats.

Joan Ribes és informador turístic

Quant a les activitats, el dissabte 8 d’octubre a les 12h els xiquets i xiquetes gaudiran amb FOR+ en la sala d’actes de CajaMar i a les 20h se celebrarà un intercanvi de bandes entre la Unió Musical Catinenca i la Banda de Música Font d’En Segures de Benassal en el pavelló. El diumenge 9 a les 11h es podrà participar en un ruta de l’avellana amb eixida des dels Porxos de la Mola. El següent dissabte, el dia 15, a les 12h es presentarà el mapa ‘Riu de Montelló Benassal – Culla’ en els Porxos de la Mola i el diumenge 16, en el mateix lloc, a les 12h hi haurà un tast de vins i aperitius de proximitat juntament amb un taller infantil agroalimentari.

El dia 22 de 10h a 17h se celebrarà la I Jornada Participativa de la Llana en el Hort de les Monges, Museu de la Vida Rural i a les 18h actuarà Andreu Valor amb ‘Un Nou Món’ en els Porxos de la Mola. El diumenge 23 a les 11h hi haurà una nova ruta de l’avellana. L’últim cap de setmana del Mes de l’Avellana comptarà el dissabte 29 a les 11h amb el taller familiar ‘Què pot ser una avellana?’ en els Porxos de la Mola i un showcooking del xef i pastisser Francesc Moliner i Joaquín en el Forn de Dalt. Així mateix, el diumenge 30 de 10h a 14h obrirà les seues portes el Mercat de l’Avellana i Productes de Benassal i a les 12h hi haurà un tast de vins i aperitius d’avellana a càrrec del sommelier David Buch.

Quant als restaurants i allotjaments amb menús dedicats a aquesta fruita seca trobem La Castellana, Novella, La Piqueta, Apartaments Roig y Cooperativa. Del mismo modo, Pastisseria Moliner, Panaderia Pedro Monfort, Panaderia-Pizzeria El Maset, Pastisseria Bellés, Carnisseria Cal Bort, Supermercat Suma i Carnisseria Celesmilla vendran productes amb l’avellana com a ingredient estrella.

Directe