A partir del 4 de juliol cal tornar a pagar a la zona blava de Vinaròs

També als pàrquings soterrats, amb la gratuïtat de la primera mitja hora

A partir del 4 de juliol cal tornar a pagar a la zona blava de Vinaròs

A partir del dilluns 4 de juliol a les 8:00h es reprendrà el servei de la zona blava i pàrquings subterranis, coincidint amb la temporada alta estival. Recordem que el passat 17 de juny es va dur a terme la signatura del contracte per a la concessió del servei d’estacionament regulat de vehicles en la via pública, amb l’empresa guanyadora del concurs Valora Serveis Mediambientals SA. Cal destacar que un cop feta l’adjudicació l’empresa disposava de 30 dies per a posar en funcionament el servei, avançant-lo al dilluns 4 de juliol, a partir de les 8:00h.

Pel que fa als estacionaments subterranis de Colom i Sant Antoni, es durà a terme el tancament de les barreres i per tant al cobrament de l’estacionament, el mateix dilluns 4 de juliol a partir de les 8:00h. S’aplicarà la tarifa recollida en l’ordenança municipal, que estableix 0,02 €/minut, amb la primera mitja hora gratuïta. En relació als abonaments complets, nocturns o per a comerciants, en les properes setmanes l’empresa posarà a disposició dels interessats tota la informació necessària per tal de renovar els existents o sol·licitar-ne de nous.

Respecte a la zona blava, el servei també es reprendrà el dilluns 4 de juliol en l’horari i tarifes establertes segons l’ordenança anteriorment esmentada, de dilluns a dissabte de 09:30h-13:00h i de 16:30h a 20:00h. Les tarifes són de 0,10 cèntims els 15 minuts; 0,40 els 30 minuts; 1€ els 60 minuts i 2€ les 2 hores, que és el temps màxim d’estacionament recollit en l’ordenança.

L’aparcament a Vinaròs ha estat gratuït des del passat 27 de setembre, dia en que es produïa la rescissió del contracte amb l’empresa que fins ara gestionava el servei com a conseqüència reiterats incompliments de les clàusules i condicions, a més de no realitzar l’abonament corresponent del cànon, reflectit també en el contracte.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que després del corresponent concurs públic i adjudicació, la zona blava i pàrquings soterrats tornaran a activar-se, fet que facilitarà la mobilitat dels vehicles al centre de la localitat per fer les compres o gestions. Segons assenyalava el nou contracte mantindrà les mateixes tarifes que s’aplicaven fins ara, a més d’incloure millores per garantir una prestació de qualitat.

Millores del
nou contracte

Dins de les millores que venien recollides en la licitació l’empresa adjudicatària durà a terme, sense cap cost per a l’Ajuntament, la instal·lació de cinc parquímetres nous que substituiran els antics que no disposen de l’opció de pagament amb targeta, a més d’adaptar tota la resta a aquest sistema, incloent també el pagament amb aplicació mòbil. D’altra banda, l’empresa també substituirà els cartells d’entrada dels aparcaments soterrats, on s’indicarà en temps real les places que queden disponibles.

Directe