El Maestrazgo presenta la campanya “Monumentos Limpios”

L'objectiu és conscienciar al habitants i als turistes de cuidar els grans paratges naturals de la comarca

La Comarca del Maestrazgo i Maestrazgo Associació Turística, amb la col·laboració del Departament de Medi Ambient del Govern d’Aragó, tornen a posar en marxa la campanya “Monumentos Limpios”.

Els quatre Monuments Naturals amb els quals compta la comarca del Maestrazgo: el Naixement del riu Pitarque, les Grutes de Cristall, el Pont Natural de Fonseca i els Òrgans de Montoro, encapçalen els atractius dels paisatges de la zona; i gràcies a ells, el Maestrazgo va obtindre la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al novembre de 2018.

L’objectiu principal de la campanya “Monumentos Limpios” és conscienciar als habitants i, sobretot, turistes de la zona de la necessitat de conservar i cuidar aquests i altres espais naturals amb els quals compta la comarca. Per a això s’ha preparat un cartell amb recomanacions i consells per a evitar l’abandó i acumulació de desaprofitaments en aquests llocs.

El cartell es col·locarà en punts pròxims als Monuments Naturals a més d’en Oficines de Turisme i altres punts estratègics. La campanya també es difondrà a través de xarxes socials per a aconseguir un major abast; pel que s’espera comptar amb la participació i col·laboració d’entitats locals i empresaris del sector per a aconseguir una millor difusió.

Les oficines de turisme posen a la disposició dels visitants, de manera gratuïta, bosses de fem compostables per a facilitar la recollida de residus durant la visita a aquests espais per al seu posterior reciclatge.

A més, compten amb un full informatiu de cada Monument Natural, tant en espanyol com en anglés. Una informació a la qual els visitants també poden accedir a través de la web de la comarca.

Durant la campanya es tornarà a difondre a través de xarxes socials el vídeo d’un minut de duració que mostra els encants dels Monuments Naturals per a reforçar la iniciativa i incentivar la seua visita.

Amb aquestes accions es pretén promocionar aquests espais tan emblemàtics de la Comarca i alhora procurar la seua protecció, ja que part del seu encant resideix en el seu excel·lent estat de conservació.

Directe