Es presenta la restauració de l’Ermita de la Purísima de Villarroya de los Pinares

"És un exemple d'una col·laboració entre la Comarca i l'Ajuntament", apunta l'alcalde

L’Àrea de Patrimoni Cultural de la Comarca del Maestrazgo, en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi, va presentar ahir a la vesprada, davant un nodrit grup d’assistents, la restauració realitzada en l’Ermita de la Puríssima Concepció de Villarroya de les Pinedes. “Des de la Comarca busquem posar en valor el nostre patrimoni cultural i històric, per la qual cosa treballs com el realitzat en l’Ermita de la Puríssima Concepció són un pas més per a recuperar el patrimoni local, que no es deteriore més i tots els habitants de la zona ens sentim orgulls del patrimoni de la Comarca” afirma el president de l’ens comarcal, Roberto Rabaza.

Per la seua part, l’alcalde de la localitat, Diego Villarroya, indica que “és un exemple d’una col·laboració entre la Comarca i l’Ajuntament, ja que sumant esforços hem aconseguit revaloritzar un patrimoni que estava en molt mal estat”.

Així, en una xarrada realitzada a l’Ajuntament es va donar a conéixer el conjunt d’intervencions i actuacions realitzades en la rehabilitació de l’edifici religiós. A continuació, es va realitzar una visita interpretativa a càrrec de Serafina Buj de T-Va guiar per a conéixer la història i funció de l’edifici, així com la situació en la qual es troba l’Ermita després dels treballs.

“A la Fundació Santa María d’Albarrasí se li va encomanar la rehabilitació de les pintures murals de la planta baixa que representen una galeria d’arcs sobre columnes que podrien contextualitzar-se entre les últimes dècades del segle XVI i principis del XVII” indica la responsable de l’àrea, Sonia Sánchez. D’aquesta manera, Antonio Giménez, gerent de la Fundació, ressalta que “la Fundació Santa María treballa intensament amb la Comarca recuperant valuosos espais que solen estar bastant degradats. Compartim objectius i també l’interés per aplicar els més moderns criteris de restauració”.

El projecte ha permés recuperar un gran element patrimonial de la comarca i, en concret, de Villarroya de les Pinedes. Ara passarà a formar part de l’oferta cultural i turística de la zona, podent-se visitar mitjançant rutes guiades.

Directe