Les comarques del Maestrazgo i Gúdar Javalambre volen ser un destí de cinema

Les comarques del Maestrazgo i Gúdar Javalambre han emprés enguany un il·lusionant projecte: convertir les dues comarques en escenaris de cinema. “Sota el nom “Highlands Film Office” (Oficina de rodatges de les Terres Altes), totes dues comarques treballaran a posicionar-se com a espai de cinema en coordinació amb altres oficines que ja han sorgit a la província i a Aragó”, expliquen fonts de les dues comarques.

En els dos últims mesos s’ha donat principi a la formació tècnica, a través de la qual s’han adquirit coneixements sobre les funcions que té una Film Office i els serveis que ofereix, l’estructura de la indústria audiovisual, les fases d’un rodatge, les persones que intervenen, les seues necessitats, i un llarg etcètera.

També s’ha iniciat ja la labor de documentar les millors localitzacions de totes dues comarques, mitjançant fotos i vídeos, per a poder oferir-les a les productores. Aquestes localitzacions seran la targeta de visita del territori.

A més del paisatge, les carreteres, els pobles i el patrimoni civil i religiós, la Film Office és també una oportunitat per a posar en valor escenaris de titularitat privada, com a “cases singulars, masies, torres, molins, fàbriques, magatzems, etc. També parts d’una casa que puguen ser especials: una entrada curiosa, una cuina tradicional, un saló d’època, una habitació, o fins i tot un jardí. No té per què ser antic, pot ser també molt modern. La idea és que destaque, que tinga alguna singularitat”, apunten.

Directe