Venta de Posa guanya el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

El Llagostí de Vinaròs amb poma, fonoll rostit i suquet de llagostí ha convençut al jurat

Venta de Posa guanya el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

Vinaròs es va convertir ahir en la capital gastronòmica de l’Estat amb la celebració del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí. Un total de 10 xefs van competir en la cuina improvisada que es va muntar a la part del darrere del Mercat Municipal per endur-se el preuat llagostí d’Or 2022. Cada cuiner va elaborar receptes úniques, innovadores i sobretot avantguardistes per sorprendre a un jurat de luxe encapçalat per la cuinera i docent, Vanesa Bustos.

Pel que fa a la procedència dels participants van venir des de Saragossa, Alacant, Borriana, Alcossebre, Ciudad Real i Cuenca, a més de comptar amb presència vinarossenca. El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, destacava que “el concurs aconsegueix cada any la participació de xefs d’arreu de l’Estat espanyol, fet que demostra que el certamen es troba consolidat i que per a molts cuiners suposa una bona oportunitat per donar-se a conéixer”. En aquest sentit, destacava la participació dels cuiners locals, fet que demostra el gran pas endavant que està realitzant la cuina vinarossenca.

El llagostí d’Or 2022, amb un guardó de 1.500€ va ser per la creació dels xefs José Moreschi i Darwin José, del Restaurant Venta de Posa amb la creació Llagostí de Vinaròs amb poma, fonoll rostit i suquet de llagostí. El segon premi amb 1.000€ i el Llagostí de Plata va recaure en el restaurant Citrus del Tancat d’Alcanar amb coral de llagostí de Vinaròs curat amb gàrum mediterrani, herbes de platja i el seu consomé amb xerés. El tercer guardó amb 500€ i el Llagostí de Bronze va ser pel restaurant Gaudir d’Alcossebre amb marbrejat de llagostí de Vinaròs, tomata de penja i escabetx.

Durant l’acte d’entrega dels guardons, l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, comentava que “el llagostí és, sense cap mena de dubte, el producte amb el que la ciutat aconsegueix un valor afegit a la seua oferta turística, gràcies al bon tractament dels restauradors”. Segons insistia això no seria possible sense la feina del sector pesquer, que cada dia surt a la mar per aconseguir les millors captures, una feina que Alsina assenyalava va continuar tot i la pandèmia per garantir el subministrament a les cases.

Reconeixements i premi popular de les Jornades de la Cuina

Cal destacar que durant l’entrega dels guardons es va fer un reconeixement als restaurants i establiments que han obtingut distincions destacades en l’últim any degut a l’excel·lència de la seua cuina o la qualitat dels seus productes. En concret el reconeixement va ser per a Rubén Miralles, A Fuego Lento Costa Norte, La Carabassa, Nou Bar i Ca Masita.

D’altra banda, també es va fer entrega del premi popular de les Jornades de la Cuina del Llagostí al restaurant Teruel per la recepta elaborada pel xef Roberto Belmonte amb el nom Vinaròs en un mos, la més ben valorada segons les votacions dels comensals, amb un premi de 750€ per a l’establiment.

Directe