Vinaròs celebra una nova edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs
El certamen torna al Mercat Municipal i compta amb un jurat d’excepció
Dilluns se celebra una nova edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs al Mercat Municipal. A partir de les 17:00h dels xefs començaran a elaborar les seues receptes amb el millor llagostí de Vinaròs i productes de proximitat, tractats a les tècniques més avantguardistes de la cuina. L’objectiu és sorprendre al jurat amb creacions úniques per aconseguir endur-se el Llagostí d’Or 2022.
Pel que fa al jurat, estarà encapçalat per la cuinera i docent entusiasta de l’alimentació sostenible i de la cuina de proximitat, Vanesa Bustos. Cal destacar que l’any passat ja va presidir el jurat en l’edició especial del concurs local amb motiu de la Covid-19 i enguany se l’ha tornar a convidar perquè puga presidir l’edició nacional. També es comptarà amb el cap de cuina de Casa Alfonos amb dos estrelles Michelin, Sergio Onell, el cuiner i professor que va ser cap de cuina a la Masia del Celler de Can Roca i guanyador del concurs al 2019, Bernat Plana.
D’altra banda, també formarà part del jurat el cuiner i coordinador del màster de gastronomia en la Universidad Gasma de Castelló, Luis Silva i el cap de cuina del restaurant Can Bosch a Cambrils amb una estrella Michelin i tercer classificat en el concurs del 2019, Josep Queralt.
Entrega de
guardons
Enguany la cerimònia dels premis es farà a l’auditori municipal, que servirà també per lliurar el Premi Popular de les Jornades de Cuina del Llagostí valorat amb 750€, resultat de la votació popular mitjançant el codi QR que els restaurants han proporcionat a la seua clientela una vegada finalitzada l’experiència gastronòmica.
Així mateix, també es farà una distinció per part de l’Ajuntament als cinc establiments que han assolit importants reconeixements en l’últim any.