Vinaròs celebra una nova edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

El certamen torna al Mercat Municipal i compta amb un jurat d’excepció

Un plat amb llagostí, en una imatge d'arxiu

Dilluns se celebra una nova edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs al Mercat Municipal. A partir de les 17:00h dels xefs començaran a elaborar les seues receptes amb el millor llagostí de Vinaròs i productes de proximitat, tractats a les tècniques més avantguardistes de la cuina. L’objectiu és sorprendre al jurat amb creacions úniques per aconseguir endur-se el Llagostí d’Or 2022.

Pel que fa al jurat, estarà encapçalat per la cuinera i docent entusiasta de l’alimentació sostenible i de la cuina de proximitat, Vanesa Bustos. Cal destacar que l’any passat ja va presidir el jurat en l’edició especial del concurs local amb motiu de la Covid-19 i enguany se l’ha tornar a convidar perquè puga presidir l’edició nacional. També es comptarà amb el cap de cuina de Casa Alfonos amb dos estrelles Michelin, Sergio Onell, el cuiner i professor que va ser cap de cuina a la Masia del Celler de Can Roca i guanyador del concurs al 2019, Bernat Plana.

D’altra banda, també formarà part del jurat el cuiner i coordinador del màster de gastronomia en la Universidad Gasma de Castelló, Luis Silva i el cap de cuina del restaurant Can Bosch a Cambrils amb una estrella Michelin i tercer classificat en el concurs del 2019, Josep Queralt.

Entrega de
guardons

Enguany la cerimònia dels premis es farà a l’auditori municipal, que servirà també per lliurar el Premi Popular de les Jornades de Cuina del Llagostí valorat amb 750€, resultat de la votació popular mitjançant el codi QR que els restaurants han proporcionat a la seua clientela una vegada finalitzada l’experiència gastronòmica.

Així mateix, també es farà una distinció per part de l’Ajuntament als cinc establiments que han assolit importants reconeixements en l’últim any.

Directe