Morella commemora el Dia Internacional de la Dona

"Som més del 50%. Lluita feminista" és el lema que llueix aquest any des del balcó de l’ajuntament

La població morellana commemora el Dia Internacional de la Dona en una jornada reivindicativa per la igualtat real entre homes i dones. D’aquesta manera, avui tindrà lloc una xerrada sobre el valor de l’associacionisme femení a través de la història del Grup de Dones dels Ports a les Sales Gòtiques a les 19.00 hores. Després d’aquesta, tindrà lloc la concentració amb la lectura del manifest a la plaça de l’ajuntament, així com una performance per a visibilitzar les reivindicacions de les dones i les desigualtats existents.

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “el 8 de març, des de Morella ens unim a les manifestacions i reivindicacions de tot el món per a reivindicar la igualtat real entre homes i dones”. L’edil ha explicat que “ja fa molts anys que s’organitzen activitats i concentracions amb aquest motiu a la nostra ciutat i, aquest any, es posa en valor el treball del Grup de Dones dels Ports a través de la seua història, la qual explicaran esta vesprada” a la qual “animem a participar i conéixer la importància de l’associacionisme femení, així com unir-se a la concentració que tindrà lloc en acabar la xerrada”. Finalment, Mari ha recordat que “a més del 8M, hi ha actes programats durant tot el mes” i ha volgut “agrair al Grup de Dones la seua implicació i dedicació a l’hora d’organitzar actes i lluitar pels drets de les dones”.

Ahir van col·locar la pancarta amb el lema Som més del 50%. Lluita feminista al balcó de l’ajuntament. A més, a partir d’avui s’il·luminarà la façana de l’edifici de color morat.

Programació al voltant
del Dia Internacional de la Dona

Com cada any, Morella compta amb una intensa agenda d’activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona que es commemora el 8 de març. Aquestes es van iniciar el diumenge amb el concert de la Banda Simfònica de Dones i s’allarguen durant tot el mes. Així, avui tindrà lloc la xerrada El valor de l’associacionisme femení. La nostra història a càrrec del Grup de Dones dels Ports a les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella a les 19.00 hores. A continuació, a la plaça de l’ajuntament tindrà lloc la concentració feminista amb la lectura del manifest i una performance.

Els actes continuen el dissabte 12 de març amb la taula redona Experiències de dones en l’àmbit laboral a les Sales Gòtiques a les 19.00 hores. El diumenge 13 de març, marxa reivindicativa Fem soroll per la igualtat amb eixida des de Sant Miquel a les 12.00 hores. A les 19.00 hores, projecció de la pel·lícula Maixabel al Teatre Municipal. Finalment, el diumenge 27 de març representació de l’obra Preparadas, listas… ¡Ya! de la companyia El Terral a les 19.00 hores al Teatre Municipal.

A més, durant el mes de març es realitzen activitats de promoció de la igualtat al CEIP Mare de Déu de Vallivana i a l’IES Els Ports. També hi ha una exposició de dones treballadores al Centre de Salut de Morella.

Directe