Mor als 84 anys el periodista morellà Josep Martí Gómez

Ho ha anunciat a primera hora la seua família amb un comunicat a les xarxes socials

El periodista morellà Josep Martí Gómez ha mort aquest dimarts als 84 anys d’edat. Ho ha anunciat a primera hora la seua família amb un comunicat on apunten que “amb tristesa immensa us comuniquem que José Martí Gómez va morir avui, 22-2-22. Ens ha deixat sabent el molt que li volem. “La vida és bonica” ens va dir. Seguirem endavant sense oblidar aquestes paraules, i recordant sempre que ell va fer més boniques les nostres vides”

Martí Gómez nascut a Morella l’any 1937, però des de sempre veí de Barcelona, és diplomat en magisteri tot i que exerceix el periodisme des de 1966. Durant la seua trajectòria de reporter astut i d’aquells periodistes de pel·lícula amb l’imprescindible tabac, cafè i whisky, ha estat guardonat en diverses ocasions pel seu treball nacional i internacional.

El morellà, no obstant, tardaria en tornar ha Morella moltes dècades després de marxar de ben menut amb la seua família i des de llavors ja no l’ha tornat a deixar com el poble que rep de nou al fill perdut. En eixa particular tornada, a més de realitzar xerrades i conferències el 4 d’agost de 2012 donava l’inici a les festes d’agost en any de Sexenni, l’any més especial per la ciutat.

Des d’aquell moment ha protagonitzat cites i encontres a la localitat on el periodisme ha estat peça clau impulsant les conferències del Cita a Morella on ha portat persones de la rellevància nacional com el presentador de Salvados Jordi Évole o Javier del Pino que a més va fer un dels seus programes de A vivir que son dos dias des dels estudis de Els Ports Ràdio a la localitat.

En aquesta casa precisament també ha participat amb intervencions setmanals amb les seues valuoses reflexions d’actualitat per la ràdio o també en diverses columnes d’opinió.

Josep Martí Gómez, el dia del llibre de 2016 a Morella

Avui la tinta dels
periòdics està de dol

La família està rebent nombroses mostres de condol des del món del periodisme i la cultura, on va estar en actiu fins fa pocs mesos.

El president de la Generalitat Valenciana, el també morellà Ximo Puig, ha explicat a les xarxes socials com “abans de conèixer-ho, per a mi era un ídol. Després, tants anys d’afectuosa relació el van convertir en un amic. Va ser un mestre de periodistes. Tenia humanitat, ironia i passió per la vida. Avui la tinta dels periòdics està de dol. Descansa en pau, amic”.

Des de Morella, l’alcalde Rhamsés Ripollés l’ha recordat com a “un dels grans del periodisme d’este país però sobre tot una gran persona”. Amb un missatge a les xarxes socials ha escrit d’ell que “conèixer-lo i compartir amb ell el retrobament amb Morella ha sigut un plaer en este camí de la vida que fem junts. Hem aprés de cada paraula seua, de la seua manera de ser, de la seua saviesa i de la seua humilitat.
La seua cadira de Canyero sempre estarà allí per un bon vermut i una bona conversa. Com has dit a la teua família ‘La vida es bonita’…Gràcies, per fer-la així. Sempre et recordarem, amic”.

Per la seua part Àngels Barceló, al matinal de la cadena SER Hoy por Hoy ha recordat a qui considera el seu mestre. “Em va ensenyar moltíssim d’aquesta professió. Quan em veia queixar-me, em deia “Barceló, que això és un sacerdoci”. Tenia una memòria prodigiosa i s’acordava amb detalls d’anècdotes dels seus primers anys d’exercici del periodisme. No va voler asseure’s mai en un despatx, va voler exercir l’ofici amb el seu bloc prenent notes. Era capaç de treure-li tantes coses bones a tanta gent que realment va ser un autèntic mestre per a tots nosaltres”.

Des del programa A vivir que son dos dias, on va col·laborar setmanalment fins 2020, han dit d’ell que és “un referent de professionalitat i coherència. Un periodista com els que ja gairebé no queden. Nosaltres som mortals però la teva saviesa, el teu humor i la teva manera de veure les coses es queden amb nosaltres per sempre. Que la terra et sigui lleu”.

Directe