Peníscola programa enguany quatre cites gastronòmiques

A febrer, març, maig, juny, octubre, novembre i desembre hi haurà jornades temàtiques amb productes de temporada

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha programat, juntament amb els restauradors locals, un calendari de cites gastronòmiques en les quals promocionar la cuina local. Aquesta mateixa setmana, s’ha mantingut una trobada amb els restaurants del municipi interessats a participar enaquestes iniciatives i s’ha convingut que els mesos per a la celebració d’aquestes jornades siguen febrer, març, maig, juny, octubre, novembre i desembre.

Concretament, entre els mesos de febrer i de març es duran a terme les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa; entre els mesos de maig i de juny, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i la Mar; entre octubre i novembre, Jornades del Polp de Llonja en les quals serà el rei de la taula, i el desembre es tancarà l’any gastronòmic amb les Jornades Gastronòmiques de Cullera i la Galera, que se celebraran durant tot el mes de desembre.

Els menús participants estaran compostos per plats que no estiguen en les respectives cartes dels restaurants participants, com a al·licient per als més gurmets, i els plats del menú hauran de contindre l’ingredient o ingredients en els quals se centren les jornades gastronòmiques en marxa.

“Pràcticament cada estació de l’any Peníscola proposa una cita amb la gastronomia autòctona, amb producte de temporada i elaboracions singulars amb les quals conéixer i reconéixer el receptari tradicional renovat incloent les innovacions dels nostres xefs” ha valorat l’alcalde, Andrés Martínez, que ha destacat la importància de reivindicar la gastronomia local al llarg de tot l’any.

La Regidoria ha destacat que durant set mesos de l’any Peníscola oferirà menús especials en els restaurants participants.

“Reforçarem la promoció del producte gastronòmic per a dinamitzar l’activitat de restauració i recuperar les xifres pre-pandèmia de participació en les jornades, superant els 4000 menús servits” ha explicat la responsable de l’àrea turística en el consistori, la regidora Raquel París, que s’ha marcat com a objectiu clar la recuperació de l’activitat en el sector.

Directe