L’Ajuntament de Morella notifica que hi ha 69 contagiats

Mentrestant, baixen els nous casos al País Valencià fins a 13.196

L’Ajuntament de Morella ha notificat que els casos actius de coronavirus a la localitat actualment en són 69, fet que contrasta amb els 184 que actualitzava ahir la conselleria de sanitat que sempre van amb uns dies d’endarreriment.

A més, des del consistori es recorda que, del Centre de Salut apunten a que “la situació de l’epidèmia COVID-19 a la Zona Bàsica de Salut de Morella ens obliga a prendre la decisió de tancar de manera provisional la consulta presencial en els consultoris auxiliars de Vallibona, Xiva, Ortells i Castell de Cabres des d’avui mateix. Continuarem atenent-vos de manera telefònica, per mail o missatgeria i si fóra necessari acudirem sempre a qualsevol poble o masia que ho requerira. Aquesta situació extraordinària es mantindrà el menys temps possible, us mantindrem informats/des”, apunten.

Dades que es donen en el dia en el qual baixen els contagis per primera vegada en setmanes ja que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat un total de 13.196 nous casos de coronavirus dels quals 2.874 són a Castelló.

De fet, amb aquesta baixada de casos també ha baixat la incidència al País valencià fins a 3.166 casos per cada 100.000 habitants i un augment que es queda en el 87% en 15 dies. No obstant això, a Castelló continua la dinàmica negativa i tot i que avui no han canviat les xifres, es continua com una de les províncies més afectades de tota Espanya amb 4.530 casos pe cada 100.000 habitants.

D’altra banda, i aquest és el primer dia en que es produeix en molts dies, s’han registrat més altes que nous casos en un dia ja que aquestes han arribat a 15.066 altes a pacients amb coronavirus. Per la seua banda els hospitals valencians tenen, actualment, 1.701 persones ingressades, 205 d’elles en l’UCI. A la província de Castelló hi ha 238 hospitalitzats i 28 en les unitats de cures intensives. També s’han notificat 32 defuncions de persones d’entre 44 i 97 anys i en aquests moments hi ha 159.988 casos actius, la qual cosa suposa un 18,26% del total de positius.

Directe