Vilafranca té fins a 111 casos actius de coronavirus

Les dades oficials de Sanitat apunten a 184 contagis a Morella

El Centre de Salut de Vilafranca, al març de 2020

Els casos de coronavirus segueixen augmentant molt exponencialment a Castelló i tot el País Valencià mentre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha actualitzat la seua actualització per municipis. Recordem sempre que aquestes xifres van amb uns dies d’endarreriment respecte a les dades reals d’aquest moment concret.

Actualment conselleria marca que Morella tindria 184 casos actius de coronavirus el que són deu més que la setmana passada. Tot i això, divendres l’Ajuntament de la localitat informava que d’aquests actius sols hi havia 91 amb una ballada de les xifres molt important entre ambdues administracions.

A més, també ha pujat les xifres de Vilafranca fins als 111 casos pels 78 de l’última setmana. Pel que fa a la resta de poblacions Forcall baixa fins a 16 contagiats, la Mata puja fins a 17, Cinctorres fins a 10, Sorita fins a 7, Todolella 5, Portell 4, Olocau 2, i Castellfort i Palanques un cada un.

Pel que fa al total de casos al País Valencià, durant aquest cap de setmana Sanitat ha notificat un total de 34.774 nous casos dels quals 5.597 són a Castelló. Aquestes xifres fan disparar la incidència que arriba ja als 3.204 casos per cada 100.000 habitants i un augment del 100% en 15 dies.

En canvi a Castelló les xifres són molt pitjors situant-se ja com una de les pitjors províncies del país amb una pujada sense precedents des del divendres que fa situar-se a la província ja amb 4.530 casos. Més de 1.000 punts per damunt del conjunt de l’estat espanyol que compta ara amb 3.397 casos per cada 100.000 habitants. D’altra banda, s’han registrat 18.458 altes i els hospitals valencians tenen, actualment, 1.699 persones ingressades, 198 d’elles en l’UCI. A la província de Castelló augmenten fins a 241 amb, 26 en les unitats de cures intensives.

A més, també s’han notificat 8 defuncions de persones d’entre 55 i 91 anys i en aquests moments hi ha 161.890 casos actius, la qual cosa suposa un 18,76% del total de positius.

Directe