Morella té 91 casos actius de coronavirus després d’arribar fins als 174

Es tanquen les consultes presencials a Vallibona, Xiva, Ortells i Castell de Cabres

Morella arribaria ja a tindre almenys 174 contagiats per coronavirus de forma oficial segons la conselleria qui en la seua actualització per municipis ha augmentat totes les xifres de covid als Ports. Amb aquestes dades la ciutat ja tindria una incidència de 7.200 casos per cada 100.000 habitants, més del doble que tota Espanya. Tot i això l’Ajuntament ha rebaixat les xifres just avui fins als 91 casos en una gran diferència entre les dues administracions.

Aquesta situació de l’epidèmia COVID-19 a la Zona Bàsica de Salut de Morella ha obligat a tancar de manera provisional la consulta presencial en els consultoris auxiliars de Vallibona, Xiva, Ortells i Castell de Cabres des d’avui mateix. Ara aquestes persones hauran de atendre de manera telefònica, per mail o missatgeria i si fóra necessari acudiran sempre a qualsevol poble o masia que ho requerira. Aquesta situació extraordinària es mantindrà el menys temps possible, segons informen des del centre de salut.

El segon poble amb més contagis actualment, i recordem que les dades van en uns dies d’endarreriment, és Vilafranca que ja té almenys 78 positius i 3.500 casos per cada 100.000 habitants. Forcall es manté amb 22 com en l’última actualització però pugen La Mata fins a 15, 7 a Cinctorres, 5 a la Todolella, 4 a Portell i Sorita, i un a Olocau, Castellfort i Palanques. Com explicàvem aquest dilluns tant Palanques com Sorita no havien tingut cap cas en tota la pandèmia i ara Sorita ja compta amb quatre casos el que amb els pocs habitants del poble, 116 segons l’INE, ja té una incidència de més de 3.600 casos.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat un total de 19.278 nous casos de coronavirus el que suposa un nou augment dels contagis diaris i 3.000 positius més que en la jornada anterior. D’aquests, 3.460 casos pertanyen a la província de Castelló on la incidència segueix per damunt de la resta de la comunitat amb 3.196 casos per cada 100.000 habitants el que suposa un augment del 119% i estant ja per damunt de tota Espanya.

D’altra banda, s’han registrat 14.917 altes a pacients amb coronavirus i els hospitals valencians tenen, actualment, 1.495 persones ingressades, 196 d’elles en l’UCI. A la província de Castelló augmenten fins a 216 hospitalitzacions i 22 en les unitats de cures intensives. A més, s’han notificat 9 defuncions de persones d’entre 53 i 91 anys i d’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 139.926 casos actius, la qual cosa suposa un 17,36% del total de positius.

Directe