El Castell de Peníscola, rècord històric al desembre amb 11.783 visites

El president José Martí i la diputada Ruth Sanz destaquen que ha sigut “el colofó a un any molt bo”

El Castell de Peníscola va rebre 11.783 visites el mes de desembre passat, xifra històrica des que hi ha registres. Es tracta d’una circumstància que coincideix amb l’elecció d’aquesta localitat com a poble “Ferrero Rocher”. Segons el president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, «ha sigut el colofó a 2021, un molt bon any que es tanca amb 228.115 visites, quasi el doble que en 2020 (121.076)». Tots dos han posat en valor que el registre s’ha produït «en plena pandèmia, en un exercici sense viatges del Imserso i amb importants restriccions, sobretot entre els mesos de gener i maig».

Són números que, segons Martí, donen bon compte «de la fortalesa de Peníscola com a destinació turística i de la capacitat d’atracció del propi castell», que a l’agost, amb 59.609 visites, va aconseguir un increment del 22% respecte a idèntic mes de 2021, superant els registres de 2018 (58.302 visites) i 2019 (55.320 visites).

També van ser bones les xifres de setembre, octubre i novembre, i «especialment positives les de desembre, ja que les 11.783 visites de 2021 superen la sèrie històrica i dupliquen àmpliament el registre de 2020».

En aquest sentit, el president Martí ha destacat «l’esforç constant que realitza la Diputació per a contribuir a l’enfortiment de l’atractiu turístic del castell i el centre històric, més enllà de l’època estival, un objectiu en el qual es treballa des de 1998, any en què es va redactar el pla especial de protecció del centre històric, en el qual es marquen les premisses de conservació i restauració de l’entorn».

6 milions
d’inversió

En similars termes s’ha pronunciat la diputada Sanz, qui s’ha referit als sis milions d’euros invertits per la Diputació a través del seu pla director en la restauració i conservació del Castell de Peníscola des de 2015. «Es tracta d’un gran esforç que respon a la importància d’aquest recinte que no deixa a ningú indiferent i que la Diputació de Castelló sempre té entre les seues prioritats».

Directe