Morella comença l’any amb més de 50 contagiats de coronavirus

Les dades oficials també deixen positius a Forcall, Vilafranca, Cinctorres i La Mata

Una imatge d'arxiu del Centre de Salut de Morella

Morella comptaria amb més de 50 persons contagiades per coronavirus segons ha informat l’ajuntament de la localitat mentre es continuen fent proves PCR a la població i esperant els possibles casos de la nit de Cap d’Any. Tot i això, les dades oficials que dona la Conselleria de Sanitat, que van sempre amb uns dies de retràs, donen 41 positius a la capital dels Ports. A la resta de la comarca la conselleria apunta a almenys 15 contagis a Forcall, 13 a Vilafranca, dos a Cinctorres i 1 a la Mata.

A nivell global, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat un total de 8.353 nous casos al País valencià amb 1.023 a Castelló.

D’altra banda, s’han registrat 3.913 i els hospitals valencians tenen, actualment, 967 persones ingressades, 186 d’elles en l’UCI: 173 a la província de Castelló, 24 en UCI; 300 a la província d’Alacant, 65 d’elles en l’UCI; i 494 a la província de València, 97 en UCI. A més, s’han notificat 6 defuncions de persones d’entre 58 i 92 anys.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 59.253 casos actius, la qual cosa suposa un 9.26% del total de positius.

Un milió de vacunes
al desembre

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat en el mes de desembre un total de 990.004 dosi de la vacuna davant la pandèmia de la Covid-19, de les quals 158.465 han segut primeres dosis per a la població encara pendent de la vacuna, 128.289 segones dosis per completa la immunització i 703.250 han segut dosis de reforç a majors de 60 anys i grups de població indicats. Del total de dosis administrades per provincies, durant este mes s’han administrat 117.465 dosis a la provincia de Castelló, 381.555 a Alacant i 490.984 a València.

Aquestes xifres, segons apunta la Conselleria de Sanitat posen de manifest l’impuls donat al procés de vacunació en aquest mes amb l’objectiu d’immunitzar quan abans millor a tota la població valenciana, així com innocular dosis de reforç als grups de població vulnerables.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló destacava que els equips de vacunació han desenvolupat una intensa feina amb l’objectiu de continuar protegint a la ciutadania. De fet, desembre ha segut el mes amb major quantitat de vacunes administrades després de l’estiu, que va ser quan se vacunava a la població de forma massiva.

A més, cal destacar també que s’ha de tindre en compte la posada en marxa del passaport Covid a la Comunitat Valenciana des del passat 4 de desembre i ha motivat que molts ciutadans i ciutadanes acudeixquen als punts de vacunació sense cita per a immunitzar-se amb la primera i segona dosis de la vacuna. De fet, des de que es va anunciar la mesura s’ha notat l’increment d’inocul·lació per iniciar o completar la vacunació. S’han creat punts mòbils de vacunació i la cració dels 47 punts de vacunació permanents. A més, 149 equips de vacunació han treballat de forma intensa per inocular el major nombre de dosis durant aquest mes. A això, cal afegir que en estos moments s’incorporaran 20 equips militars de vacunació.

Segons ha manifestat Barceló, des de Sanitat es continuarà vacunant a la població amb cita programada per un costat i sense cita prèvia per a aquelles persones pendents de la primera o segona dosis. Per tant, és important que la per sona que reba una cita SMS o cridada telefònica, acuda al lloc on ha estat citada.

Des de la Conselleria de Sanitat també s’ha informat de la vacunació de 703.250 dosis de reforç per a la població d’entre 60 i 70 anys i de que en els menors, xiquetes i xiquets d’entre 8 i 11 anys s’han administrat 104.897 dosis i que a partir del 10 de gener es continuarà amb la immunització del grup d’edat entre 5 i 11 anys.

Directe