4 premis per a Formatges de Catí al Campionat mundial de formatges

El World Cheese Awards 2021 s'ha celebrat aquest primer cap de setmana de novembre a Astúries

La Cooperativa Formatges de Catí ha rebut 4 condecoracions al World Cheese Awards 2021 celebrat aquest primer cap de setmana de novembre a Astúries. En concret, l’empresa de l’Alt Maestrat ha rebut tres medalles de plata i una de bronze. La Plata ha estat per al panyoleta suau, conegut per elaborar-se amb un drap en comptes d’amb un motlle. També ha rebut aquesta medalla el formatge de cabra al romer, una de les herbes aromàtiques més abundants i representatives de la comarca. No ha faltat el reconeixement, també de plata, per al clàssic Tronchón fet amb llet ovella. El Bronze ha estat per al al formatge de pell florida de cabra, varietat que durant la seua maduració li lleven a mà la floridura de la pell un mínim de tres cops.

Formatges de Catí és una cooperativa formada per 36 professionals, 29 dones i 7 homes, que és de gran importància per a l’economia de l’Alt Maestrat i voltants. Compta amb les seues pròpies explotacions ramaderes per produir els formatges amb la llet de les seues cabres i ovelles i la dels seus socis i productors de la comarca per a controlar així tot el procés d’elaboració i assegurar-ne una producció d’alta qualitat i de proximitat. Formatges de Catí treballa per dur a fer realitat l’economia circular i per innovar sense perdre les tradicions, implementant nous sabors als formatges, afegint trufa o herbes aromàtiques, entre d’altres.

L’excel·lència dels formatges de Catí ja ha estat premiada en altres ocasions als World Cheese Awards. Aquesta formatgeria de l’interior de Castelló ha rebut medalles als certàmens de 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 i 2018. De fet, al concurs de l’any 2013 celebrat a Anglaterra, va ser guardonada amb la medalla “SUPER ORO” per al formatge de pell florida de cabra en la categoria “millor formatge semicurat de cabra” d’entre els 58 millors formatges del món.

Formatges de Catí, l’exemple del valor de fer les coses bé i els resultats que comporta. L’empresa local que s’esforça per millorar i que amb passió i dedicació elabora amb les mans de l’Alt Maestrat els millors formatges del món.

Directe